Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nošovický Hyundai i30 brzy změní tvář. Takto bude vypadat

Stanislav Kolman
Diskuze (37)

Korejský kompakt by se měl letos ukázat v omlazeném provedení. A špionážní snímky ze světa naznačují, že nepůjde jen o drobné retuše.

Už v průběhu loňského roku kolovaly sociálními sítěmi fotografie zamaskovaných prototypů kompaktního hatchbacku Hyundai i30. Současná generace modelu z Nošovic se světu představila v roce 2017 a tento rok je v plánu omlazovací procedura. Náš šikovný grafik se pustil do práce a na základě zveřejněných snímků vytvořil vizualizaci, kterak by i30 mohla vypadat v sériové podobě.

Víme, že facelift Hyundaie i30 přinese značně pozměněnou příď s jinou maskou a nárazníky, stejně tak se očekávají změny světlometů. Jiná bude rovněž diodová technika vzadu, také tady dojde na přepracování nárazníku, aby vůz celkově působil o kus moderněji. Že Korejci nechystají jen jemné retuše naznačuje i to, kterak si na maskování „pouhého“ faceliftu dávají záležet.

Tajemstvím zatím zůstává interiér, který se doposud nikomu zachytit nepodařilo. Protože je ale současná generace relativně mladá, neočekáváme v kabině žádnou revoluci. Mohli bychom se dočkat kvalitnějších materiálů a modernějších technologií včetně vyspělejšího multimediálního systému.

Žádné velké změny neočekáváme ani v paletě motorů. I nadále se počítá se základem v podobě litrového tříválce, který doplní řadu čtyřválců včetně 1,6litrového turbodieselu. Jednotlivé motory lze párovat se šestistupňovou manuální, případně sedmistupňovou automatickou převodovkou. Všechny varianty pak distribuují výkon na přední kola. Zatím. Už nějaký čas se totiž spekuluje o tom, že ostřejší Hyundai i30 N dorazí s pohonem 4x4, aby mohl konkurovat Golfu R.

Datum premiéry ještě nikdo oficiálně nepotvrdil. Protože je kolem í-třicítky zatím ticho, nepředpokládáme, že by Korejci plánovali premiéru faceliftu už v Ženevě. Novinka by ale měla dorazit v průběhu letošního roku a k prvním zákazníkům zamířit v tom následujícím. Nejprve jako pětidveřový hatchback, další karosářské varianty o něco později.

Video: Honda Civic Type R vs. Hyundai i30 N

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (37)

Doporučujeme

10. 2. 2020 06:58
link
Môžeš poslať link? Jeden by som zobral za tu dumpingové cenu..
9. 2. 2020 22:21
Re: snad ta maska
Ceed je na tom naopak o dost hůře. U kie nezvládli ještě nikdy udělat alespoň trochu hezkou přední masku. Pořád zápasí s tím vykousnutím a pořád se jim to nedaří. Snad až u xceedu to trochu vypadá.
9. 2. 2020 20:52
Takže
Maska hnus, interier jak ve Skodovce, jen zadní část jde. :no:
9. 2. 2020 19:56
Re: snad ta maska
Ty diamant, ktorý nick už tu používaš?
BTW - keby si kúsok prestal používať v texte výraz ,,kusok" tak sa možno neprezradíš ;-\
9. 2. 2020 17:17
mierny facelift, ale buduca generacia
bude velmi zaujimave auto, uz aby tu bola. Novy dizajnovy jazyk, minimalne mild hybridy, vybavu to uz ma teraz velmi dobru, este popracovat na zabave z jazdy a bezp. asistentoch a mame tu nového lidra segmentu:D