Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Alpine nejprve v Le Mans a následně v Goodwoodu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Nejnovější informace o připravovaném návratu francouzské značky Alpine přichází z Velké Británie.

Podle automobilkou doposud nepotvrzených zpráv z poloviny letošního května se má během letošních 24 hodin Le Mans představit nový koncept značky Alpine, z nějž má vycházet sériový model.

Nyní britský Autocar uvádí, že mu během akce Clerkenwell Design Week v Londýně zástupce automobilky Renault potvrdil, že se skutečně můžeme těšit na představení nového konceptu značky Alpine.

Premiéra se má uskutečnit v rámci 24 hodin Le Mans a konceptu nového sportovního modelu mají dělat společnost klasické závodní vozy značky Alpine. Podle dostupných informací má mít novinka velmi blízko k budoucímu sériovému modelu.

Renault prozatím nepotvrdil a ani nevyvrátil dřívější zprávy o konceptu, podle nichž se má jednat o sportovní vůz s hmotností do 1100 kg poháněný přeplňovaným čtyřválcem o objemu 1,6 litru a výkonu okolo 186 kW (250 k).

Podle Autocaru má přímý nástupce konceptu v podobě sériového modelu pro Alpine a její image představovat podobně zásadní model jako modelová řada 911 pro Porsche, ale konkurovat si s ní údajně nemá.

Po svém debutu v Le Mans má koncept zamířit na konci června i do Velké Británie. Zde má být na Festivalu rychlosti v Goodwoodu součástí expozice značky Alpine, oslavující 60 let od jejího založení.

Vedle konceptu se zde představí mimo jiné i klasické modely A106, A110 a rovněž vítěz Le Mans roku 1978 Alpine A442B, jemuž má společnost dělat aktuální závodní speciál Alpine A450b.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - praděda7
9. 6. 2015 17:04
Alpina
Vůz vypadá nádherně. Ale ten motor? :-O