Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová bondovka bude nabitá auty. Záplavu Aston Martinů doplní nový Land Rover Defender

David Bureš
Diskuze (0)

Land Rover Defender bude chtít v nové bondovce dokázat, že je opravdu schopným autem mimo zpevněné silnice.

Filmová série o agentu Jejího Veličenstva Jamesi Bondovi je zajímavá i pro automobilové fanoušky, součástí snímků bývají akční automobilové honičky, případně se v nich alespoň mihne nějaké zajímavé auto. Bude to platit i pro nejnovější díl, nazvaný Není čas zemřít (No time to die), v němž se opět objeví celá plejáda automobilů z Velké Británie.

Již dříve Aston Martin oznámil, že se ve filmu ukáže hned čtveřice jeho modelů – legendární historické kousky V8 Vantage a DB5 doplní dnešní DBS Superleggera a chystaná Valhalla. Podle dostupných zpráv tak součástí filmu nakonec nebude elektrický Rapide E, jak se spekulovalo, stejně tak nedojde ani k návratu Lotusu, jak britský výrobce z Hethelu jeden čas doufal.

Filmaři ale opět vsadí i na spolupráci s dalším britským výrobcem, automobilkou Jaguar Land Rover, stejně jako v předchozích snímcích. Výrobce oficiálně potvrdil, že se na filmovém plátně ukáže nejen Range Rover Sport SVR a další historické modely značky, ale také nový Defender, jakožto součást propagace tohoto nástupce slavného offroadu. To se ostatně čekalo, když nový Defender byl během natáčení Bonda 25 zachycen.

V tuto chvíli zatím nevíme, kolik času na plátně Defender dostane, víme však, že kaskadéři jej řídili v těch nejtěžších terénních podmínkách, aby se ukázal jeho nezastavitelný charakter. Zveřejněné video pak dokazuje jízdu s pětidveřovou verzí Defender 110 na poli i ve vodě nebo vysoké skoky. Těšit se tak jistě můžeme na zajímavé akční scény.

Již pětadvacátá bondovka v pořadí tak podle všeho opět nadchne i automobilové fanoušky. Více se dozvíme nejpozději v dubnu 2020, kdy bude mít Není čas zemřít premiéru. Připomeňte, že agenta 007 opět (již popáté a podle všeho již naposledy) ztvární Daniel Craig. Roli Q opět hraje Ben Whishhaw, zatímco M, tedy Bondovým šéfem bude Ralph Fiennes. Jako úhlavní protivník agenta Jejího Veličenstva se tentokrát představí Rami Malek, proslulý jako Freddie Mercury ze snímku Bohemian Rhapsody. Film režíruje Cary Joji Fukunaga. Podle zákulisních zpráv Bond ve snímku odejde do důchodu, přičemž jeho kódové číslo 007 následně převeze žena, což mezi fanoušky způsobilo poprask.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme