Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar Land Rover oficiálně pro novou bondovku Spectre

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Vedle Aston Martinu si v novém filmu s Jamesem Bondem zahrají i vozy značek Jaguar a Land Rover, které právě oficiálně potvrdily jejich účast.

Začátkem loňského prosince se nejprve objevil Aston Martin DB10, který vznikl speciálně pro účely natáčení snímku Spectre. Jen s malým zpožděním dorazily první neoficiální zprávy o voze hlavního protivníka Jamese Bonda, které nyní společnost Jaguar Land Rover potvrzuje a doplňuje o informace o dalších dvou speciálech pro novou bondovku.

V automobilové honičce ulicemi Říma se vedle již zmiňovaného Aston Martinu představí Jaguar C-X75, který bude britskou automobilkou dodán pro potřeby natáčení v několika exemplářích. Za vznikem tohoto konceptu proslaveného použitím turbín stojí spolupráce Jaguaru se společností Williams Advanced Engineering v Oxfordshire v Anglii.

Ve scénách natočených v Rakousku se objeví dvojice vozů Land Rover. Prvním z nich se stane Range Rover Sport SVR, který patří se schopností akcelerovat z 0 na 96 km/h za 4,5 s a elektronicky omezenou maximální rychlostí na 260 km/h k nejrychlejším a nejvýkonnějším zástupcům své značky.

Druhým pro natáčení Spectre připraveným Land Roverem je Defender s přezdívkou Big Foot, upozorňující na jeho extrémní obutí v podobě 37palcových pneumatik pro zdolání velmi extrémního terénu. Vylepšeno bylo také odpružení a ochrana podvozku. Všechny úpravy tohoto Defenderu má na svědomí oddělení JLR Special Operations.

Jaguar, potažmo sesterská značka Land Rover, má mnohaleté zkušenosti s filmy o agentovi Jejího Veličenstva. V posledním Skyfallu si zahrál Jaguar XJ nebo Land Rover Defender, ve snímku Dnes neumírej se pak těžce vyzbrojený Jaguar XKR představil v honičce s Aston Martinem Vanquish.

V připravovaném snímku Spectre obdrží James Bond záhadnou zprávu z minulosti, která ho přivede k odhalení zlověstné organizace. Zatímco se M musí bránit politickému tlaku, aby udržel tajnou službu naživu. James Bond postupně odhaluje rozsáhlý podvod a hroznou pravdu o tom, kdo ve skutečnosti stojí za projektem Spectre.

Režisérem nové bondovky je Sam Mendes, který má na svém kontě i předchozí Skyfall z roku 2012. Pod scénářem jsou podepsání John Logan, Neal Purvis a Robert Wade. Produkce je v rukou Michaela G. Wilsona a Barbary Broccoli.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)