Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Gymkhana je venku. Vrací se Subaru, za volantem není Ken Block. A ukázalo se i nové BRZ

Jan Zajíc
Diskuze (0)

I když nová Gymkhana přichází s několika novinkami, pořád je to stará dobrá zábava, která se točí hlavně okolo jízdy bokem.

Už jedenácté pokračování díl série, jejíž první epizoda se objevila v roce 2011, hlavně přichází s novým řidičem. Místo Kena Blocka, který Gymkhanu v podstatě "udělal", se bokem vozí Travis Pastrana, všeuměl, který si rozumí nejen s auty, ale i s motorkami.

Nový film také znamená návrat značky Subaru. Možná si pamatujete, že v prvních dvou dílech Block řídil právě vůz japonské automobilky. V dalších epizodách se ale objevovaly výhradně vozy značky Ford.

Návrat Subaru je každopádně velkolepý, ve snímku se dokonce objeví tvrzení, že jde o nejdivočejší WRX STI, jaké kdy vzniklo. Docela bychom tomu věřili.

Posuďte sami: výkon 2,3litrového boxeru činí 643 kW, točivý moment dosahuje 900 N.m a omezovač zasahuje až v 8.000 ot./min. Auto s karoserií z uhlíkových vláken navíc také zajímavě vypadá, hlavně díky výraznému body kitu, který obsahuje aktivní aerodynamické prvky. Pozornost ovšem zasluhují i koncovky výfuku, které netradičně vykukují z přední kapoty.

Gymkhana 11 se odehrává v americkém městě Annapolis ve státě Maryland. Nejde o náhodu, právě na tomto místě totiž Travis Pastrana vyrostl. A odmala prý snil, že v ulicích svého města něco podobného předvede

Pozoruhodný kousek ukazuje hned na začátku videa - s Imprezou ohromí více než 36 metrů dlouhým skokem v přístavu. Došlo však samozřejmě i na další efektní činy. Při jednom z nich dokonce WRX STI doprovází nové Subaru BRZ, které se světu představilo teprve před několika dny.

Ale víc už nebudeme prozrazovat, podívejte se sami.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme