Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Kia Niro se začíná odhalovat. Skutečně se odhalí co nevidět

David Bureš
Diskuze (2)

Kia potvrzuje, že se druhá generace modelu Niro inspiruje konceptem Habaniro z roku 2019. Nadále má nabídnout různé druhy pohonu různého stupně elektrifikace.

Kia Niro se prodává od roku 2016, a tak se pomalu blíží příchod nástupce. A ten je opravdu za dveřmi, dříve, než mnozí čekali. Nové Niro se totiž představí ještě tento týden. K odhalení dojde už tento čtvrtek 25. listopadu, na nadcházejícím veletrhu mobility v korejském Soulu.

Korejská automobilka přitom na premiéru láká první upoutávkou, prostřednictvím níž potvrzuje nedávné zprávy, že se Niro II inspiruje konceptem HabaNiro z roku 2019. Řeč je hlavně o nezvyklém řešení čelních světlometů. Silueta vozu pak naznačuje, že nové Niro spíše než na obliny předchůdce vsadí na hranatější tvar karoserie.

Automobilka potvrzuje, že nové Niro bude navazovat na aktuální stylistický směr „spojené protiklady“. Takový charakter má být znatelný třeba uvnitř, díky asymetrické palubní desce. Designéři hovoří o inspiraci přírodou, z konceptu HabaNiro má být převzata také možnost dvoubarevné karoserie.

Bližší informace o novince Kia nezveřejnila, slova v tiskové zprávě o zachování „eko charakteru“ však naznačují, že Niro i nadále bude dostupné s různými typy pohonu. Pořád by tak mělo být nabízeno jako full-hybrid, plug-in hybrid a bateriový elektromobil. Očekává se vylepšení techniky v útrobách, nabízí se také vyšší kapacita baterií nebo možnost rychlejšího nabíjení.

Kia Niro druhé generace s interním označením SG2 se začne prodávat během roku 2022. I nadále má být globálním modelem, a tak ji spatříme rovněž v Evropě.

David Bureš
Diskuze (2)

Doporučujeme

22. 11. 2021 18:18
fajčit može leda tak
Habaňiéro
Avatar - sorpersa
22. 11. 2021 16:41
Alfa
A Tonale môže ísť handry fajčiť. Bravo KIA :yes: A to verím že aj na ceste ju uvidíme skôr ako AR.