Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Kia Sorento odhalena. Vypadá ohromně a má čtečku otisků prstů

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Kia na svém domácím trhu odhalila modernizaci SUV Sorento, které zaujme přepracovanou přídi i palubní deskou.

Nedlouho po premiéře nové generace modelu Santa Fe, který sází na zcela nový designový jazyk, představuje Kia modernizaci technicky spřízněného modelu Sorento. Změny sice nejsou tak extrémní, přesto na první pohled zaujmou a SUV propůjčují výrazně modernější styl.

Modernizovaná čtvrtá generace SUV Sorento už na první pohled zaujme novými světlomety s vertikálně uspořádanými moduly, které lemují výrazné linky LED denního svícení ve tvaru písmene T. Maska s tradičním designem tygřího nosu působí elegantněji a přišla o logo, které se přesunulo na novou kapotu, protaženou až k masce. Lehce přepracovaný je také nárazník, který má čistší linie.

Video se připravuje ...

Designové změny tak navazují na elektrickou vlajkovou loď EV9 nebo nedávnou modernizaci malého modelu Picanto. Do budoucna se pak s podobným stylem zřejmě setkáme také u dalších modernizovaných modelů značky.

Zbytek karoserie působí víceméně stejným dojmem, vzadu však vidíme opět přepracovaný nárazník, nová koncová LED světla a nechybí nové logo značky. V nabídce by se měly objevit i nové styly litých kol a nové odstíny barvy karoserie.

Kabina zaujme upravenou palubní deskou s jednoduchými liniemi a zahnutým panoramatickým displejem, tvořeným dvojicí 12,3" obrazovek s nejnovějším systémem. Pod displejem vidíme tenké výdechy ventilace, protažené až do krajů kabiny, ambientní osvětlení a nový panel ventilace, připomínající model EV6.

Zajímavostí je nově instalovaná čtečka otisků prstů, díky kterému bude moci majitel nastartovat vůz, aktivovat režim „valet“ pro parkování vozu nebo učinit zabezpečené platby. Kromě toho nabídne kabina také novou paletu čalounění s novými odstíny.

Pod kapotou by i nadále měly být dostupné benzinové, vznětové nebo hybridní pohonné jednotky, včetně plug-in hybridu, přičemž výkon může být směřován opět na jednu nebo obě nápravy. Technické specifikace budou zveřejněny až později, s uvedením modelu na jednotlivé světové trhy. Toho se podle zahraničních kolegů nejspíš dočkáme až v průběhu srpna.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

26. 7. 2023 14:56
Bože...
Proč jsou ty aktuální SUV od Kie tak hnusný :no: Aby je Škodovka nežalovala kvůli T motivu předních světel, viz Vision 7S :-[]
Avatar - 3_diamanty
26. 7. 2023 07:34
Karta v HK sa obracia
Hyundaie zacinaju byt krajsie a sympatickejsie ako kie ( za sa toho dozijem by som neveril ) ... ty kokos ... zlate santa fecko
Avatar - Barry Lyndon
25. 7. 2023 17:03
no ono ohromně
může mít i dvojaké konotace a tady to je spíš ten druhý případ :no: :D
Avatar - wakantanka
25. 7. 2023 15:57
Re: segra
Napriek tomu sa mi Santa -Fe aspoň z fotiek pozdáva viac.
Avatar - legnaw (novy)
25. 7. 2023 15:34
segra
je videt ze se segrou SantaFe jdou soubezne...