Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Kodiaq poodhalena na krátkém videu, už známe i datum premiéry

Ondřej Mára
Diskuze (13)

Nové SUV, které poprvé nabídne stylistické prvky Modern Solid, bude představeno již v tomto týdnu.

Mladoboleslavská automobilka dnes zveřejnila krátké video, které je upoutávkou na představení druhé generace populárního SUV Škoda Kodiaq. Video poodhaluje designové změny interiéru i exteriéru a odhaluje detaily k premiéře, která proběhne již v tomto týdnu.

Na videu můžeme vidět například nový nápis Škoda na pátých dveřích, který odpovídá nové firemní identitě značky. Video prozrazuje také tvarování předních i zadních světel, která jsou evidentně vertikálně rozdělena, a naznačuje možné podsvícení masky chladiče.

Video se připravuje ...

Jak navíc značka poznamenává v tiskové zprávě, nový Kodiaq bude prvním produkčním modelem s prvky nového designového jazyka Modern Solid, který by se měl v plné kráse představit především s novými elektromobily značky Škoda.

V další části videa jsou záběry z kabiny, kterou automobilka odhalila již v minulosti. Vidíme tak trojici chytrých ovladačů s integrovanými displeji Smart Dials, rozhraní s dvojicí displejů, volič převodovky přesunutý na sloupek řízení, nově tvarované kliky i stylový ambientní osvětlení.

V minulosti automobilka odhalila také nabídku pohonných jednotek, ve které nebudou chybět zážehové ani vznětové motory, mild-hybrid ani plug-in hybrid. Všechno motory budou spojeny výhradně s automatickými převodovkami, některé motorizace ale nabídnou i pohon všech kol. U plug-in hybridu pak značka slibuje elektrický dojezd přes 100 kilometrů.

Slavnostní premiéra vozu proběhne ve středu 4. října od 18.45 a bude živě vysílána prostřednictvím YouTube i platformy Škoda Storyboard.

Ondřej Mára
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - Mokrous
4. 10. 2023 15:15
Re: KODIAQ
:yes: :yes: :yes:
Avatar - honzaHK
4. 10. 2023 14:25
Re: KODIAQ
Ožralej byl ten, co to lepil. Bez brejlí byl ten, co dělal video. A ten, kdo to schválil a pustil ven, byl ožralej a bez brejlí.
Avatar - Mokrous
4. 10. 2023 11:22
Re: KODIAQ
No, takhle nějak bych to nalepil ožralej a bez brejlí taky. :D :D :D
3. 10. 2023 13:15
na ten se budou stát fronty
levný, nízká spotřeba, do města ideál, samé plusy :*) , sbohem Škodovko
3. 10. 2023 11:32
Re: KODIAQ
Třeba to má symbolizovat terén, když je Kokodák prezentován jako SUV... :-D