Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Octavia vyfocena v Indii, den před premiérou

David Bureš
Diskuze (34)
Na českém trhu se třetí generace Octavie prodává už od února. Do Indie však automobil míří teprve nyní.

Třetí generace Škody Octavia si teprve tento pátek odbyla svoji indickou premiéru. Jen pár hodin před oficiálním debutem ji přitom místní Ritesh Madhok vyfotil zcela bez kamufláže poblíž města Thane.

Tvary auta se proti evropské verze nezměnily. Design s novým logem automobilky a prolisy tvořícími trojúhelníky na zádi je tak známý.

Druhá generace Octavie se v Indii prodává s označením Laura. Novinka však použije stejné jméno jako v Evropě. Laura (i Superb) jsou zde nabízeny jen jako liftback, je tak více než pravděpodobné, že ani nové kombi na indický trh nedorazí.

V současnosti není jasné, jaké všechny motory budou pro Octavii v Indii nabízeny. Laura je dostupná se třemi motory – benzinovým 1.8 TSI (118 kW) a dvěma verzemi turbodieselu 2.0 TDI s 81 kW a 103 kW.

Škoda Auto prodává své automobily na indickém trhu od roku 2001. V současnosti zde nabízí pět modelů – vedle odcházející Laury ještě Fabii (pouze hatchback), Yeti, Superb a zdejší Rapid, který svým designem vychází z Fabie a svojí technikou z Volkswagenu Vento (vlastně Polo sedan).

Mladoboleslavská automobilka v Indii také své modely montuje, a to všechny zde nabízené vozy. Fabia a Rapid opouští brány závodu v Puné, zbytek vzniká v Aurangabádu.

Indie je pro Škodu Auto důležitým trhem. Loni zde prodala 34.300 automobilů, což byl meziroční nárůst o 14,2 procenta.

David Bureš
Diskuze (34)
11. 8. 2013 22:07
Re: Dalsí spickový výkon Auto.cz na ceste k odpadové novinar
Pane Gilgite, po pravdě řečeno mám ze článku smíšené pocity. V diskuzi se sice hojně kritizuje, jeho čtenost ale ukazuje, že mezi čtenáři je o takový článek zájem. Zpráva měla především upozornit na to, že Octavia byla teprve teď představena v Indii a hezké fotky z dne před premiérou auta byly hezkým doplňkem k takové zprávě.
Avatar - King of the road.
11. 8. 2013 11:42
Bomba dne ve světě motorismu
Nová Škoda Octavia vyfocena v Indii, den před premiérou

A s touhle bombou dnes končíme :-)
11. 8. 2013 08:10
Vrchol trapnosti, redakce, prober se!
Tak tohle je už opravdu příliš. Chápu, že teď vrcholí okurková sezóna, ale než takovéto trapné články, tak to radši nic!
Proč by nás proboha mělo zajímat, že v nějakém Čismundistánu (byť velkém) bylo vyfocené auto den před jejich národní premiérou, navíc auto naší domácí značky, které již řadu měsíců po tisíících brázdní naše silnice? Žádám autora o vysvětlení, proč ze čtenářů Auto.cz dělá debílky!
Avatar - peter_ko
11. 8. 2013 07:31
Re: asi budem musiet ist do indie
stačí keď behneš na Luník IX tam je to samý indián >:D
Avatar - Uživatel_5340709
10. 8. 2013 22:56
Re: senzácia !!!
No nevím, to už mi suv-éčka od Schreyera připadají hezčí. ;-\