Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Rapid vykreslena v sériové podobě. Líbila by se vám i u nás?

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Škodovka před pár dny avizovala příjezd zcela nového Rapidu, který však zamíří výhradně na ruský trh. Právě Rusové nám teď ukazují, jak takové auto nejspíš bude vypadat.

Model Škoda Rapid v provedeních Spaceback a liftback byl na všech evropských trzích nahrazen zcela novým vozem Scala. Výjimku tvoří jen ruský trh, kde bude Rapid žít nadále a dočká se svého nástupce. Není divu, vždyť Rapid je v této zemi nejprodávanější škodovkou a 15. nejprodávanějším modelem vůbec. V září tohoto roku se jej prodalo 2918 kusů.

Před pár dny vypustila Škoda do světa oficiální skicu, která toho ale příliš mnoho neprozrazuje. Stala se však inspirací pro ruský automobilový web Kolesa, který pravidelně uveřejňuje vlastní rendery a grafické vize připravovaných modelů. A protože více méně tušíme, co od nového Rapidu čekat, lze předpokládat, že jejich práce se bude hodně podobat realitě.

Příď a záď se nesou v duchu Scaly. Světelná technika na obou koncích karoserie je hodně podobná, logo nahrazuje nápis Škoda uprostřed víka zavazadelníku a nechybí ani atraktivnější kola. Silueta karoserie zůstává shodná s předchůdcem. Je totiž dost dobře možné, že automobilka pozmění jen tvary přídě a zádě, zatímco zbytek zůstane stejný, aby se eliminovaly náklady na vývoj pokračovatele.

Kabina zatím zůstává tajemstvím a nevíme, jak přesně se ve srovnání s předchůdcem upraví. Všeobecně se ale hovoří především o vyspělejším multimediálním systému. Pokud jde o zbytek Evropy, ten po představení Scaly a Kamiqu coby nejbližší novinku mladoboleslavské značky vyhlíží čtvrtou generaci kultovního modelu Octavia. Ta se světu představí už 11. listopadu.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

17. 10. 2019 13:41
bulvar
"vykreslena v seriove podobe" - slusny clickbait...