Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Toyota Corolla se bude jmenovat Auris

Ondřej Láník
Diskuze (72)
Nástupce legendární Corolly se představí za několik týdnů v Paříži a do prodejen Toyoty se dostane na začátku roku 2007. Na hlavních trzích však opustí jméno Corolla.

Nástupce legendární Corolly se představí za několik týdnů v Paříži a do prodejen Toyoty se dostane na začátku roku 2007. Na hlavních trzích však opustí jméno Corolla. Po čtyřiceti letech a 30 milionech vyrobených vozů skočí další kapitola automobilové historie. Toyota současně počítá s tím, že nový model s novým jménem Auris, přinese přinejmenším stejný úspěch jako před lety uvedený Yaris.

Podle Automotive News Europe se Toyota rozhodla přejmenovat důležitou modelovou řadu kvůli radikální změně, která má přijít s novou generací vozu nižší střední třídy. Jméno Auris se více než Corolla podobá jazykovému stylu většího Avensise. V jižní Americe se za tímto pojmem ukrývá hned několik významů (mj. ucho). Pro východoevropské trhy bude podle neoficiálních informací zachováno jméno Corolla.

Výroba začne během podzimu v britském závodě Toyoty v Burnastonu, limuzíny budou montovány v Turecku. První trhy se nové Toyoty dočkají na počátku roku 2007.

Ondřej Láník
Diskuze (72)
5. 9. 2006 08:40
TOYOTIS
No... dokonalé jméno, dokonalé auto. Třicet let zásobujou v Americe uklízečky a středoškoláky autem, co mělo velmi zapamatovatelné jméno. Corolla. Zde sice evokovalo pojmenování Škrhola, leč jen do doby, než to tu TTTom zakázal. Tak já čekám na změnu nicku TTTome. TTTOMIS, myslím bude nejvhodnější. A čekám na tvá čísla... tuším, že budou z těch černých... P.S. Jinak... 30 miliónů... velké a upřímné gratulace... :yes: