Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové BMW řady 5 odhaleno únikem? Fotka od Poláků tomu nasvědčuje

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Nové BMW řady 5 se světu oficiálně představí 24. května. Je ale pravděpodobné, že si ho částečně můžeme prohlédnout s předstihem.

Na polském webu Autogaleria se totiž objevila údajně uniklá fotografie odhalující podobu zadních partií nového sedanu řady 5. Snímek kromě provedení zádi a části zadního nárazníku ukazuje poměrně minimalistické světlomety, tvar C-sloupků a zapuštěné kliky. Nevidíme však označení modelu.

Video se připravuje ...

BMW každopádně novou řadu 5 představí nejprve v elektrickém provedení i5. To bude zpočátku dostupné ve dvou konfiguracích – eDrive40 a M60 xDrive. Slabší verze bude mít vzadu jeden elektromotor s výkonem přes 300 koňských sil a orientuje se hlavně na co nejdelší dojezd, který má dosáhnout až 475 km. M60 xDrive nabídne dva elektromotory a necelých šest set koní.

Zkrátka nepřijdou ani příznivci spalovacích motorů. BMW láká na bohatou motorovou paletu, ač podrobnosti o jednotlivých variantách si zatím nechává pro sebe. Už nějaký čas se ale spekuluje, že příští generace BMW M5 dostane plug-in hybrid s výkonem vyšponovaným přes hranici 700 koňských sil.

A kombík? Ani na něj se nezapomnělo. Také tady očekáváme nejrůznější typy pohonů včetně elektrifikovaných variant. Je však takřka jisté, že praktičtější verze nebude debutovat souběžně se sedanem, premiéry se dočkáme později.

Sériová produkce osmé generace řady 5 odstartuje v létě a vůz půjde objednávat od října letošního roku. Výrobu obstará závod v německém Dingolfingu.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme