Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Chevrolety budou inspirovány Corvette Stingray

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Koncern General Motors hodlá mnohem více využívat popularity modelů Corvette a Camaro ve prospěch ostatních modelů značky Chevrolet.

Chevrolet na domácím severoamerickém trhu sice žije především z SUV, crossoverů, sedanů a malých hatchbacků, ale mediálně nejviditelnější a pro řadu zákazníků nejlákavější je dvojice Corvette Stingray a Camaro.

Právě jejich styl a linie se mají postupně přenést na řadu běžných modelů z nabídky Chevroletu, jimž mají dodat atraktivnější vzhled. Výsledkem se má stát sportovnější design a také jednoduchá identifikace modelů značky Chevrolet.

V krátkém rozhovoru pro Automotive News se o novém stylu značky Chevrolet zmínil Ed Welburn, šéf globálního designu General Motors, který uvedl, že ještě nikdy v minulosti nebylo vzhledu modelů Corvette a Camaro využito pro ostatní modely tak, jako nyní.

Designéři automobilky Chevrolet nebudou samozřejmě roubovat design aktuální Corvette Stingray na všechny modelové řady, ale využijí jen charakteristické prvky. Mezi ty mají patřit například štíhlé linie kapoty motoru, členění nárazníků, silueta boků nebo provedení zadních svítilen.

Prvním z Chevroletů, jehož design má být inspirován Corvettou Stingray se má stát Volt druhé generace. Ten se má dočkat světové premiéry za pár týdnů na lednovém autosalonu v Detroitu.

O několik měsíců později má následovat sedan Malibu, který již ve své současné generaci převzal několik designérských prvků na karoserii i v interiéru z Camara. Třetím v pořadí se pak má stát Cruze.

Ohledně malých modelů Sonic a Spark zatím nepadlo ani slovo, ale pravděpodobně i jejich nástupci dostanou pár detailů odkazujících na sedmou generaci Corvette, zatímco velký sedan Impala se nejspíš vydá cestou noblesnějšího vzhledu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Barrichello
16. 12. 2014 22:21
Pokud nebudou
vypadat všechny auta stejně a jen budou určité společné znaky tak proč ne. :yes: