Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Lamborghini Countach zřejmě uniklo na veřejnost, vypadá opravdu skvěle!

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Nedlouho po zveřejnění prvních ukázek se na Instagramu objevilo nové Lamborghini Countach v plné kráse!

Automobilka Lamborghini dnes prostřednictvím svých sociálních sítí zveřejnila první ukázky nového modelu Countach, jehož odhalení by tak mělo být za rohem. Krátce poté se však na instagramovém profilu cochespias objevily snímky, které evidentně ukazují nové Lamborghini Countach v plné kráse.

Při dokonalosti dnešních grafik samozřejmě stále existuje šance, že jsou zveřejněné snímky dílem schopného grafika. Podobnost vybraných detailů na uniklých a oficiálních snímcích však vyvolává dojem, že jeden z největších letošních comebacků v automobilovém průmyslu skutečně přišel o něco dřív.

Stačí se podívat na přední nárazník, který měl mít podle prvních oficiálních snímků černé lízátko, lakované kraje a v jeho vyšší části by měla být černá linka se světlým nápisem Countach – a to sedí. Uniklé fotografie pak ukazují stylové světlomety, odkazující na původní Countach. Jen škoda, že se nejspíš nedočkáme mrkaček, které automobilka zřejmě naznačila alespoň prolisy.

Odkazem na původní Countach pak může být i jednoduchá přední kapota, která se směrem nahoru zužuje. Při pohledu z boku pak zase zaujme charakteristický trojúhelníkový nasávací otvor, který je ovšem u moderního vozu výrazně přifouklý. Další nasávací otvory, shodné na oficiálních i uniklých fotografiích, jsou pak za kabinou, kde můžeme vidět decentní žebrování i velké kapsy.

Při pohledu na zadní partie můžeme vidět kaskádovité prosklení nad motorem a výrazná koncová světla na černém pozadí, která svou grafikou odpovídají modelu Sián. Pod světly je lakovaná karoserie s velkými výdechy, zřejmě od chlazení brzd. Uprostřed zádi je výrazný nápis Countach s označením LP800-4, pod kterým budou zřejmě čtyři koncovky výfukového systému.

Video se připravuje ...

Difuzor sice na fotce nevidíme, o jeho přítomnosti ale rozhodně nepochybujeme. Bohužel také neznáme parametry motoru, s největší pravděpodobností však bude převzat z modelu Sián, což by znamenalo 6,5litrovou V12 v kombinaci s 48V elektromotorem. Označení LP800-4 by pak mělo znamenat výkon 800 koní posílaný na všechna čtyři kola.

Na kompletní specifikace si budeme muset počkat až do oficiální premiéry, která by se měla podle neoficiálních informací uskutečnit již 18. srpna během Monterey Car Week. Zatím se ale zdá, že se nový Countach celkem povedl a ve velkém převzal ikonické prvky svého předchůdce.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

15. 8. 2021 21:22
Re: Podla mna
Chlapci klidek. V kontexte dnesnej doby budme radi, ze to nie je SUV ;)
Avatar - 3_diamanty
13. 8. 2021 19:04
Podla mna
By to chcelo este viac rozplacnut tu kasnu.... je to stale prilis akesi uzke .... skoro jak picanto
13. 8. 2021 09:41
Re: To se nepovedlo
Nepleteš si to s konceptem? Ten byl uhlazenější než série. Jako retro pokračování LP400 / 500 je to více než zdařilé :yes:
13. 8. 2021 08:14
Re: To se nepovedlo
Mně třeba původní Countach nepřijde jako pěkné auto, nesedí poměry výška, šířka, kola mi přijdou malá a utopená. Diablo byl jiný level.
12. 8. 2021 21:23
To se nepovedlo
Hnusná díra ve dveřích, předek peklo, autor vůbec nepochopil, jaké markanty původního designu by měl rozvést. Boční siluetu vůbec nezachoval. Tento starší návrh byl mnohem čistší a elegantnější: https://www.auto.cz/…to-podobe-140082