Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini oficiálně potvrdilo návrat modelu Countach

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Jedno z nejslavnějších supersportovních aut historie se po padesáti letech vrací na scénu.

Není to tak dlouho, co se internetem začaly šířit spekulace o znovuzrození modelu Lamborghini Countach. Samotná automobilka se k nim dlouho nevyjadřovala, nedávno ale na svých sociálních sítích zveřejnila 20 sekund dlouhé video s jasným vzkazem – „Nové Lamborghini Countach přichází.

Video se připravuje ...

Kromě zveřejnění videa připravila automobilka novému modelu také vlastní webovou stránku, na které zveřejnila zřejmě první snímek vozu. Ten je sice prozatím skryt pod plachtou, i tak jsou ale jasně vidět jeho ostře řezané rysy a výrazná záď, které evidentně chybí napevno umístěné křídlo. Novinka by se tak mohla inspirovat modelem Countach z prvních let výroby.

Zatím bohužel nevíme, zda bude novinka pouze konceptem, limitovanou edicí nebo „běžným“ produkčním vozem. Všichni jsme navíc zvědaví na techniku, jaká se bude ukrývat pod kapotou. Zatímco podle některých spekulací by základem mohl být model Aventador, jiné zprávy sází spíše na základ z modelu Sián.

Pokud by se základem stal Aventador, zřejmě nás čeká poslední klasická atmosférická V12. Pokud by ale základem byl Sián, půjde o elektrifikovaný motor V12, který by navíc jako první mohl používat místo baterií superkodenzátor. Ve hře je ovšem také možnost, že se nový Countach může stát konceptem prvního Lamborghini s čistě elektrickým pohonem.

Ať už se ale Countach vrátí v jakékoliv formě a s jakýmkoliv pohonem, fanoušci značky budou jistě nadšení a jejich peněženky, pokud to automobilka dovolí, budou jistě otevřené. Málokterý stroj v historii supersportovních automobilů je totiž tak ikonický, jako právě Lamborghini Countach.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme