Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové trolejbusy Škoda 35 Tr míří do Francie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)

 Společnost Škoda Electric předala francouzskému zákazníkovi první dva ze tří nových kloubových vozů pro město Limoges.  

Škoda Electric pro nové trolejbusy s karoseriemi od koncernu Iveco vyrobila kompletní pohon včetně baterií a zajistila finální montáž. Nové trolejbusy pro Limoges mají plnohodnotný bateriový pohon s dynamickým dobíjením během jízdy, který umožňuje bez problémů sloužit i na delších úsecích trati, kde není trolejové vedení.

„Bateriový systém umožňuje dojezd až 15 kilometrů mimo trolejové vedení. Díky tomu budou v Limoges naše trolejbusy obsluhovat část linky v režimu elektrobusu,“ vysvětluje projektový manažer Škody Electric Jan Naglmüller.

S vozy takového konceptu nyní Škoda slaví na trhu velké úspěchy, protože bateriový pohon přináší dopravcům velkou flexibilitu využití. Vozy s tímto inovativním řešením jsou součástí flotily dopravních podniků hlavně v České republice, na Slovensku či v Maďarsku.

„Dodávka pro Limoges a také aktuální projekt dodávky trolejbusů pro další francouzské město St. Etienne ukazuje, že můžeme být úspěšní i na těch nejnáročnějších teritoriích,“ uvádí obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch.

Nové trolejbusy pro Limoges jsou výsledkem spolupráce plzeňské firmy s nadnárodním koncernem Iveco, který je i finálním dodavatelem. Budoucí západoevropské působiště nových vozidel leží ve středozápadní Francii asi 400 kilometrů jižně od Paříže. Město má zhruba 135 tisíc obyvatel a trolejbusový park čítá 31 vozidel.

Zdroj: ŠKODA TRANSPORTATION a.s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)

Doporučujeme

9. 11. 2019 19:21
Re: Pěkné dílo
PRAHU ROZKRADLI JINÍ .!!! Dnes se chtějí vrátit. Ale Fetáci bojují. Chtějí ještě trochu krást.
6. 11. 2019 10:32
Re: Pěkné dílo
Taky jsem pyšný zejména na to jak tato dokázala soukr. firma vysát miliardy z rozpočtu Prahy a českých drah nesmyslnými zkorumpovanými smlouvami na prodej tramvaji a vlaku. Zejména ty pražský tramvaje bez klimy zato s hlukem jízdy jak v kovosrotu jsou super. Úplně se dmu pýchou. Ale přesto - ať ta firma chcipne.
6. 11. 2019 08:48
Re: Pěkné dílo
Kreslené a vyráběné ve Francii :-)
6. 11. 2019 08:41
Re: Pěkné dílo
Takže si pyšný jen na design, který je komplet italské Iveco...
6. 11. 2019 08:06
Pěkné dílo
Jsem mile překvapen, ten trolejbus je pěkný už to není taková krabice. Jen tak dál, o kousek jsem pyšnější na nás čechy. .