Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Volvo XC90: První fotografie interiéru (+video)

David Bureš
Diskuze (192)
Švédský výrobce tvrdí, že interiér nového XC90 bude vůbec nejluxusnější ze všech aut jeho historie.

Volvo začíná pomalu odhalovat druhou generaci oblíbeného SUV XC90. Švédský výrobce zatím zveřejňuje první fotografie interiéru této novinky. Nová XC90 bude plně odhalena na konci srpna.

Interiér je švédsky minimalistický, dominantou palubní desky je rozměrný displej připomínající tablety, umístěný mezi výdechy klimatizace. Specialitou displeje bude fakt, že jej bude možné ovládat i rukou s nasazenou rukavicí, speciální filtr pak zamezí tomu, aby se obraz odrážel v čelním skle.

Díky obrazovce se na středové konzoli objevuje jen minimum tlačítek. Nový multimediální systém nabídne množství funkcí, mezi nimi bude i přístup k internetovým aplikacím.

Co se týče materiálů, použita je jemná kůže a dřevo. Třeba volič převodovky je ale ručně vyroben z křišťálového skla z dílny švédské sklárny Orrefors.

XC90 bude opět až sedmimístným automobilem, v třetí řadě sedadel má být nyní více místa než u předchůdce. Poslední řada sedadel je nicméně určena primárně pro osoby vysoké maximálně 170 centimetrů. Jádro sedadel má ergonomický tvar podobající se lidské páteři, což má přispívat k maximálnímu komfortu posádky.

V nabídce budou standardní sedadla Comfort a příplatková sedadla Contour, která nabídnou lepší boční oporu. Běžná sedadla budou dostupná s elektrickým ovládáním a pamětí daného nastavení, za příplatek bude masážní funkce a ventilace sedačky.

Výbavu nové XC90 bude možné doplnit také o čtyřzónovou klimatizaci. Výdechy klimatizace pro třetí řadu sedadel budou na vybraných trzích součástí standardní výbavy.

Budoucí XC90 má vyrůst o 10 centimetrů, na délku bude měřit zhruba 4,9 metru. Základem automobilu bude nová modulární platforma SPA. Motory budou pocházet z nové rodiny VEA (nazývané též Drive-E).

Volvo přiznává, že dlouho očekávanou druhou generaci XC90 bude odhalovat postupně. Po interiéru bude od poloviny července představována technika auta, na přelomu července a srpna má následovat prezentace bezpečnostních systémů. Vzhled XC90 II bude odhalen na konci srpna.

David Bureš
Diskuze (192)
Avatar - Barrichello
28. 5. 2014 13:51
Re: Zbohom tlačidlá
já o voze a ty o koze.

Říkám - nač je ti otočný kolečko, když to, zda to bude topit či foukat studený vzduch, v jaké intenzitě a jakým směrem ovládáš skrz Idrive a nežs e tím proklikáš, trvá to mě aspon 3x tak dlouho než trvalo naklikat to na dotykovce u Jaga.
28. 5. 2014 12:31
Re: No sláva
Ventilace panacek naprosto fantasticky - easy a intuitivni - zadny picicinky kolem

28. 5. 2014 12:25
Re: XC90
Jako asi se do toho vecer se sroubovakem nepustim, ale nejsem si jistej ze v my V70 (2011) je kov kovem (tedy jako v interieru :-) )
Avatar - Ji/Ri
28. 5. 2014 12:04
Re: Moudra
...chtělo by to hejbací obrázky... :-)
28. 5. 2014 10:34
Re: XC90
Tak já už takové auto naštěstí mám. Audi A3 má špičkovou techniku i interiér, je super bezpečné pasivně i aktivně. Rozhodně v S-Line přesahuje jeho technika mé řidičské schopnosti, což ale umí daleko více aut. V zatáčkách je to požitek, i když někdy se projeví její nedotáčivé sklony. Rozhodně je to bezpečnější, než tendence k přetočení, ale taky asi méně zábavné - to uznávám.
Psal jsi, že Tvé vysněné auto je X1 SDrive? Nebo jsem se spletl? Fakt je, že takové malé mrštné SUV v zadokolce by stálo za hřích. Nedíval jsem se ani do konfigurátoru, jestli se zadokolka dělá.