Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC90 Plug-In Hybrid dorazí v roce 2015

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
V letošním roce se máme dočkat odhalení druhé generace modelu XC90 a s odstupem několika měsíců po uvedení konvečních verzí na trh má nastoupit i plug-in hybridní provedení.

Volvo v případě uvedení nové generace svého sice letitého, ale stále oblíbeného modelu XC90 postupuje poměrně obezřetně. Koncem loňského roku švédská automobilka odhalila platformu připravované novinky a možnou podobu designu naznačuje prostřednictvím konceptu XC Coupé, představeného na letošním autosalonu v Detroitu.

Nová generace XC90 má být prvním sériovým zástupcem nového designového stylu své značky a jako první Volvo dostane některé vyspělé asistenční systémy. Pokrok bude samozřejmě i v nabídce pohonných systémů a vedle konvečních verzí, s jejichž vstupem na trh se počítá koncem letošního a začátkem příštího roku se dočkáme i plug-in hybridu. Ten má podle dostupných informací dorazit v létě 2015.

V rozhovorech pro Green Car Reports tuto informaci potvrdili zástupci automobilky, kteří rovněž částečně poodhalili techniku nového hybridu. Volvo v případě nového XC90 nepůjde stejnou cestou jako v případě modelu V60 Plug-In Hybrid, u nějž je použit vznětový motor.

Volvo XC90 Plug-In Hybrid má být vybaveno přeplňovaným zážehovým dvoulitrovým čtyřválcem z nové generace Drive-E, disponujícím výkonem okolo 225 kW. Mezi tímto motorem a osmistupňovou převodovkou má být umístěn elektromotor, který bude vypomáhat především s akcelerací.

Pro zajištění pohonu všech kol bude stejně jako v případě V60 Plug-In Hybrid u zadní nápravy umístěn druhý elektromotor. Ten má navíc zajišťovat i schopnost jízdy čistě na elektřinu. Podle neoficiálních informací se má celkový výkon hybridního XC90 pohybovat okolo 294 kW a točivý moment kolem 529 N.m.

Za použitím hybridního systému s benzinovým motorem namísto již vyzkoušeného řešení s turbodieselem z modelu V60 Plug-In Hybrid je zaměření na severoamerický trh, kde chce Volvo s novým XC90 navázat na prodejní úspěchy nové generace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - Ji/Ri
1. 2. 2014 18:39
Re: ok
:no: :no: :no: čím tě krmí?
1. 2. 2014 17:51
Re: ČÍŇANI VOLVO PANEČKU NAKOPLI, TY JEDOU JAK DRACI :-)
nevotravuj pořád...
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
1. 2. 2014 14:23
ČÍŇANI VOLVO PANEČKU NAKOPLI, TY JEDOU JAK DRACI :-)

přidat baterky soudruzi !! [odkaz] ;-)

PS: ČUCHÁNÍ RAJSKÝCH VÁNKŮ Z LAUFU, VEDE DO NEBE :-!

1. NEJLEPŠÍ = ELEKTROMOBIL (čistý) [odkaz]
2. LEPŠÍ = LPG / CNG (trochu CO2 a plynů) [odkaz]
3. JDETO = BENZÍN BEZ PŘIDUŠENÍ PŘÍMOVSTŘIK TSI 1995-2009 (CO2 a plyny)
4. HORŠÍ = DIESEL s DPF od 2009 (plyny a rakovinotvorný prach) [odkaz]
5. ŠPATNÝ = BENZÍN TSI bez DPF od 2009 (10x víc rakovinotvorný prachu než varianta 4.) [odkaz]
6. NEJHORŠÍ = DIESEL bez DPF do 2009 (10x víc rakovinotvorný prachu než varianta 5. a 100x víc než varianta 4. a 1000x víc než varianta 3.) [odkaz]

>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]