Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinka: Land Rover Freelander 2004

Ondřej Láník
Diskuze (7)
Land Rover připravil na letošní léto facelift svého kompaktního off-roadu. Nejprodávanější 4x4 ve Velké Britanii se svým vzhledem přiblížil větším zástupcům značky: typům Discovery a Range Rover.

Land Rover připravil na letošní léto facelift svého kompaktního off-roadu. Nejprodávanější 4x4 ve Velké Britanii od roku 1997 se svým vzhledem přiblížil větším zástupcům značky: typům Discovery a Range Rover.

Změny se týkají exteriéru i interiéru. Přední část se designérsky sjednocuje s ostatními Land Rover díky hranatým světlometům se dvěma páry kulatých kruhových světel pod společným krytem a nová světla současně zvyšují o 70 % světelný výkon. Nové jsou dále nárazníky v barvě karosérie a maska. Vzadu najdeme také nový nárazník a koncové svítilny, které jsou nyní obtížněji znečistitelné.

Vzhledem k luxusnímu image Land Roveru byla patřičná pozornost věnována také úpravám v interiéru. Stále náročnější zákazníci luxusních off-roadů totiž vyhledávají nejen automobily s impozantním vzhledem, ale vyžadují i komfortní a kvalitně zpracovaný interiér. Novinky nejdeme na dílech přístrojové desky, kapličce s přístroji před řidičem, řadící páce, čalounění výplní dveří. Nová jsou i sedadla.

V nabídce zůstávají tři motory. Zážehový šestiválec 2,5 l V6, turbodiesel 2.0 l a vylepšený čtyřválec 1.8 l pro základní variantu. Změny pro rok 2004 se dotkly i 5 stupňové manuální a automatické převodovky.

Pro evropské trhy je připravena nová sportovní varianta Freelander Sport. Snížený a tvrdší podvozek je posazen na 18 palcových kolech z lehkých slitin.

Standardní Freelandery zůstávají off-roadem do terénu. Pohon všech kol doplňují elektronické systémy jako například Traction Control, Hill Descent Control (elektronická podpora při sjíždění z kopce).

Ondřej Láník
Diskuze (7)