Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinka Seat: iPod a jiné MP3 přehrávače místo CD měniče

Libor Zezulka
Diskuze (2)
Seat rozšířil výbavu modelových řad Ibiza, Córdoba, León, Altea a Toledo o rozhraní pro integraci audiopřehrávače iPod a přehrávačů MP3 i flash pamětí s rozhraním USB do audiosystému vozidla.

Seat rozšířil seznam výbavy na přání pro modelové řady Ibiza, Córdoba, León, Altea a Toledo o rozhraní pro integraci audiopřehrávače iPod a přehrávačů MP3 i flash pamětí s rozhraním USB do audiosystému vozidla. Rozhraní pro přehrávače iPod umožní připojit přístroje s kapacitou 2 až 60 GB, tedy modely iPod od třetí generace (iPod Photo, iPod Mini, iPod Video a iPod Nano).

Pomocí adaptérů může být rozhraní přizpůsobeno různým velikostem přístrojů, takže zajišťuje jejich pevné přichycení. Přístroj se přes něj během jízdy zároveň dobíjí. Svou oblíbenou hudbu si mohou v modelech Seat vychutnat i majitelé ostatních MP3 přehrávačů. Ty se zasazují do USB rozhraní, větší přehrávače lze připojit přes propojovací kabel. K podporovaným formátům patří MP3, WAV, WMA a OGG Vorbis.

Pokud je po propojení uvedených zařízení s audiosystémem vozu jako zdroj signálu zvolen integrovaný přehrávač CD, je nový zdroj identifikován a řidič může využívat všech obvyklých funkcí autorádia – například libovolně přeskakovat skladby, vyhledávat tituly nebo zvolit náhodný výběr skladeb. Při vypnutí si systém uloží nastavení do paměti a po opětovném zapnutí pokračuje produkce od posledně přehrávané skladby.

Systém umožňuje načíst až šest složek s hudbou, které se na jeho displeji nebo na displeji navigačního systému zobrazí podobně jako disky z CD měniče. Kombinace připojení zařízení iPod či USB s CD měničem není možná. Všechny modely řad León, Altea a Toledo vybavené autorádiem s MP3-kompatibliním přehravačem CD (sériově ve výbavě Stylance) budou nově sériově vybavovány i konektorem Aux-in umístěným na středové konzole, který umožní připojení externích zdrojů zvuku a jejich přehrávání prostřednictvím reproduktorů ve vozidle.

U modelů Ibiza a Córdoba bude tento vstup dodáván na přání. Zákazník tak bude mít možnost se rozhodnout, jaké rozhraní ve svém voze preferuje – Aux-in, rozhraní pro integraci audiopřehrávače iPod či USB rozhraní do audiosystému vozidla.

Libor Zezulka
Diskuze (2)