Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky Škody pro modelový rok 2013: Výbavy a design

Aleš Dragoun
Diskuze (11)
Na Rapid i třetí generaci Octavie stále čekáme. Novinky modelového roku 2013 se tedy omezují hlavně na rozšíření výbav a optické pakety.

Benjamínek portfolia, nejmenší Citigo, se může těšit na pětistupňovou robotizovanou převodovku ASG, která váží pod 30 kg. Nové jsou i dva laky karoserie: stříbrný a modrý.

To o dvě třídy větší, mnohem výkonnější a rychlejší Octavia RS se dočká paketu Speed. Standardní barvou pro tyto vozy se stane zelená metalíza Rally. Osmnáctipalcová kola Neptune jsou pro změnu v kontrastním černé. Novopečení majitelé si budou moci užívat zvuku rádia Bolero s celkem dvanáctkou reproduktorů, sedadla jsou čalouněna alcantarou s červeným prošíváním, interiér v tomto provedení dostal název RS Red. Na technice se nic nezměnilo, jde jen o styl a snahu odlišit se. Paket stojí 14.900,- Kč.

V nabídce Superbu se objevila nová nejvyšší výbava Laurin & Klement. Hnědou metalízu Magnetic doplňuje kůže v podobném odstínu a nezbytné emblémy na karoserii i sedadlech. Lamely masky chladiče sedanu (či liftbacku) jsou černé, v koncových světlech najdeme nově diody. K mání je ovšem také praktické kombi s maskou chromovanou. Oba vozy jezdí na osmnáctipalcových kolech Sirius. Dekorativní prvky interiéru mohou být z imitace dřeva (nejedná se tedy o pravé) a jsou doplněny o prahové lišty z leštěné oceli.

Základní cena turbodieselové verze 2,0 TDI CR DPF/103 kW s šestistupňovou přímo řazenou převodovkou byla stanovena na 849.900,- Kč, k výkonnější verzi se 125 kW je možné koupit i dvouspojkovou skříň DSG se stejným počtem rychlostí. Tu dostanete výhradně s oběma benzinovými agregáty: přeplňovaným čtyřválcem 2,0 TSI/147 kW a atmosférickým vidlicovým šestiválcem 3,6 FSI/191 kW.

I extravagantní mini MPV Roomster se dočkalo novinek, jde ale pouze o provedení Bicolor s dekorativními fóliemi na bocích doplněnými o barevnou střechu. SUV Yeti coby akční model Style má pro změnu dvoubarevná sedmnáctipalcová litá kola, je lakován červenou metalízou a uvnitř najdeme oproti sérii odlišné čalounění.

Pokud jde o multimédia a komfortní prvky obecně, handsfree sady dostaly přeprogramovaný software. Úpravami prošel i navigační systém Amundsen a klimatizace. Automobilka ovšem zatím další podrobnosti v tomto ohledu nezveřejnila.

Škodovky modelového roku 2013 budou k mání od konce května. Již dávno se tedy nekryje s rokem kalendářním, respektive nezačíná po celozávodní dovolené v srpnu, jako tomu bylo v minulosti.

Aleš Dragoun
Diskuze (11)
3. 5. 2012 19:30
Re: Facelift Superb
ale prd, naopak by přidala... Btw sám mám už druhou OII jdenu před FL a jednu po FL a ani na jednu si nemůžu stěžovat. Já jsem neřekl, že se to neprodává, kde jsi to četl v těch dvou řádkách? ;-)

Myslím, že Fabia má rozhodně čas na výměnu a OII už taky, ač je stále dost dobrá :yes: Tak jak všichni na konci loňského a začátku letošního roku se prsili, že každý rok budou 2 nové modely, tak pořád nic, vše se oddaluje. Btw CitiGo je okrajová záležitost, tedy celkem nezajímavá...
3. 5. 2012 17:01
Re: Facelift Superb
Ještě že lidi jako ty nejsou ve vedení. To by asi škoda rychle skončila >:D

Všechny modelové řady se prodávají skvěle! Není důvod zatím cokoli měnit ;-)
3. 5. 2012 16:42
Re: To je pecka, z toho si každý škodovák asi cvrnkne
nene ty z Tesca přidají až 8hp a pro některý závodníky i 10 >:D >:D >:D
3. 5. 2012 16:41
Re: Facelift Superb
Jo taky bych řekl, že je čas na nové modely, ne jen na úpravy laků a výbav... Taky je čas na úpravu cen směrem dolu >:D :yes:
Avatar - GeorgeWWW
3. 5. 2012 15:25
Chyby
Superb LaK nebude mít chromovanou masku ani ve verzi Combi.

Ve standardu nikdy není nějaká barva (paket Speed pro Octavii RS). Je to jen nová barva pro tento model, která jde objednat výhradně jen s tímto paketem. Objednat lze ale dalších 8 barev v kombinaci s paketem Speed.