Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novitec si pohrál s Ferrari F8. Výsledek má 818 koní a dvoustovku dá za 7,4 s

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Známý německý úpravce Novitec představuje svou verzi Ferrari F8 Tributo. Novinka kromě agresivnějšího vzhledu zaujme také brutální dynamikou.

Novitec F8 N-Largo spoléhá na stejný 3,9litrový a dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec jako výchozí Ferrari, díky úpravám však nabízí ještě lepší parametry.

Zatímco standardní F8 Tributo poskytuje nejvyšší výkon 530 kW (720 koní) a maximální točivý moment 770 N.m, provedení N-Largo dává 602 kW (818 k) a 903 N.m. Není tedy divu, že se zlepšila i dynamika.

Upravený supersport akceleruje z klidu na stovku za 2,6 sekundy, o tři desetiny rychleji než výchozí Ferrari, a dvoustovku dá za 7,4 sekundy, tedy o čtyři desetiny svižněji než F8 Tributo. Maximální rychlost zůstává na 340 km/h.

Novitec ještě vyzdvihuje nový výfukový systém, který se má postarat o hlučnější a zajímavější zvukový doprovod.

A dostalo se pochopitelně i na vzhled. Úpravce vůz vybavil vlastním bodykitem s rozšířenými blatníky, novým předním nárazníkem, různými aerodynamickými a sportovními doplňky z uhlíkových vláken, jinými zpětnými zrcátky a pohrál si také s designem předních partií okolo světel.

Chybět nemohou nová kola, ta přední o průměru 21 palců obouvají pneumatiky o rozměru 255/30, zadní dvaadvacítky pak gumy velikosti 335/25.

Cenu F8 N-Largo bohužel neznáme, ale ona asi už ani není moc důležitá. Novitec totiž tvrdí, že všechny z 15 plánovaných kusů už teď mají majitele.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

9. 7. 2021 21:48
Je to moc
Jsem sám, komu se to nelíbí?
Nejlepší úpravy Novitecu byly F12 a 599, ale tohle vypadá divně.
A už to taky má fejkový vejfuky, ach jo. Tak už i Ferrari :(