Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novitec si pohrál s Ferrari SF90 Stradale. Dostává více než 100 koní navíc!

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Německý úpravce z Bavorska vymazlil plug-in hybridní supersport od Ferrari. SF90 Stradale od Novitecu je ještě brutálnější!

Pro Novitec není úprava vozů se vzpínajícím se koněm ve znaku ničím novým. Pod šikovnými ručičkami úpravců ze Stettenu prošly modely F8 Spider, F8 Tributo, 812 GTS, 812 Superfast, Monza, 488 Pista nebo GTC4 Lusso. A to jsme nezmínili zdaleka vše. 

Nyní je na řadě osmiválcový plug-in hybrid SF90 Stradale, který přímo z Maranella vyjíždí s výkonem 735 kW (1000 k), maximální rychlostí 341 km/h a zrychlením z 0 na 100 km/h za 2,5 vteřiny. 

Video se připravuje ...

Součástí balíčku od Novitecu je nový výfukový systém a upravený software, který dodává SF90 Stradala 109 koní navíc. Výsledkem je tedy 816 kW (1109 k). Tyto změny měly vliv i na zrychlení a maximální rychlost. Na stovku se upravené SF90 Stradale dostane o desetinku rychleji (2,4 s). Maximální rychlost není úpravcem specifikována, ale měla by prý být vyšší než u originálního modelu z Maranella.

Mimo působivá čísla slibuje Novitec lepší odezvu na plyn a lepší akceleraci při všech rychlostních stupních. Upravené SF90 Stradale je posazeno o 30 mm níže na přední nápravě a o 25 mm na zadní.

Po stránce exteriéru se jedná stále o elegantní Ferrari. Novitec byl decentní a nevymýšlel šílenosti. SF90 Stradale dostává nový přední spoiler s odnímatelnými bočními díly, trochu karbonu po jednotlivých částech exteriéru nebo zakázková kola o velikosti dvacet až jednadvacet palců. Speciální volitelný blatník Novitec RACE díky výdechu vzduchu nad koly pomáhá chlazení brzd. V zadní části vozu nabízí Novitec standardní karbonové doplňky, jakými jsou difuzor nebo spoiler, které zároveň slouží pro lepší proudění vzduchu. I v interiéru vám Novitec dovolí si vybírat z několika barevných kombinací pro sedadla v kůži nebo Alcantaře.

Je jen na zákazníkovi, zda bude chtít své Ferrari Stradale SF90 vylepšit kompletním balíčkem Novitecu, nebo si vybere pouze jednotlivé doplňky a vylepšení. Ceny nejsou veřejné, Novitec na základě poptávky vytváří nabídku na míru klienta. 

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme