Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Caterham bude pohodlnější a se střechou

David Bureš
Diskuze (5)
Nový model od britského malovýrobce by měl cílit na asijské zákazníky.

Caterham chystá nové dvoumístné sportovní auto, které bude v modelové nabídce stát nad variantami stávajícího modelu Seven. Britskému automobilovému serveru What Car? to sdělil šéf firmy Graham MacDonald.

Ten potvrdil, že nový model bude dokonce disponovat střechou a bude mnohem pohodlnější a luxusnější než stávající nabízené vozy značky. Automobil bude na britském trhu stát zhruba 40.000 liber (v přepočtu asi 1,3 milionu korun).

Pod kapotou tohoto sporťáku bude pravděpodobně pracovat čtyřválec z dílny Fordu, jednotky od této automobilky používají i stávající modely Caterham. Motor by však mohl být přeplňovaný, aby dosáhl vyššího výkonu. Možností, avšak méně pravděpodobnou, je použití šestiválce.

Šéf Caterhamu odhalil, že plánovaný sportovní model bude lákat širší skupinu zákazníků než dosavadní paleta modelů značky. Lákat by měl především zákazníky z rostoucích asijských trhů a americké zákazníky. Zaměření na Asii by dokonce mohlo znamenat, že se vůz bude vyrábět na Dálném východě.

Není to poprvé, co malovýrobce z anglického Surrey zvažuje, jak rozšířit nabídku svých vozů o model, jehož základem by nebyl stávající Caterham Seven. Již na začátku loňského roku byl představen závodní prototyp Caterham Lola SP/300.R, který byl výsledkem spolupráce se značkou Lola.

David Bureš
Diskuze (5)
20. 7. 2012 08:47
Re: Pohodlnnejsi ...
to řeší verze SV
19. 7. 2012 19:27
Pohodlnnejsi ...
Uplne staci zvacsit cockpit. Kto ma viac ako 1,85 m ma smolu. Citi sa ako sardinka v konzerve.
19. 7. 2012 15:02
Re: motor
coventry climax byl motor z požární stříkačky - a jaká parádní auta kolem něho vznikla, takže s předsudky opatrně. U caterhamu bych se ale nějaké zásadní hovadiny nebál. :-)
"auto s karoserií" si ale už taky vyzkoušeli - typ 21 - a to se tehdy moc nepovedlo..
19. 7. 2012 13:37
A kdy bude SUV?
Všichni co něco znamenají už ho mají ...
Avatar - wladyk
19. 7. 2012 11:26
motor
...aby je tak napadlo tam dát tolik vychvalovaný tříválec, když už používají motory Ford, :'-( Zvrácenosti se meze nekladou.