Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Chery QQ místo Matize kopíruje Citroën C1

David Bureš
Diskuze (12)
V Číně začala výroba druhé generace Chery QQ. Předchůdce se podobal jihokorejskému minivozu, novinka se inspirovala jedním z kolínských trojčat.

Čínské automobilky jsou proslaveny kopírováním stávajících vozů jiných značek. Přestože se situace pomalu zlepšuje, konec čínských kopií je daleko. Dokazuje to i nová generace Chery QQ.

Chery QQ je důkazem jistého vývoje čínských aut, které se vozům zavedených značek podobají čím dál méně. Zatímco první generace QQ byla velice věrnou kopií Daewoo Matiz, některé díly se dokonce daly zaměnit za ty z originálu, druhá generace QQ má originálnímu vozu, Citroënu C1, o něco dále.

Inspirace C1 je však neoddiskutovatelná. Podobné jsou si přední světlomety obou aut nebo řešení zádě. Nárazníky se ale liší.

Uvnitř jsou oba automobily více odlišné. Při pohledu na kulaté výdechy ventilace nebo tvar kapličky s přístroji je však patrné, že si designéři Chery dostatečně prohlédli nejen karoserii francouzského minivozu vyráběného v Kolíně, ale také jeho kabinu.

Shodný s Citroënem C1 je také rozvor náprav – činí 2.340 mm. QQ pak na délku měří 3.564 mm, na šířku 1.620 mm a na výšku 1.527 mm.

Druhá generace Chery QQ se na čínském trhu začne prodávat v březnu. V nabídce bude zpočátku pouze litrový čtyřválec, později však bude k dispozici i 0,8litrový tříválec a 1,3litrový čtyřválec. To C1 je v současnosti dostupné výhradně s litrovým benzinovým tříválcem o výkonu 50 kW.

David Bureš
Diskuze (12)
22. 6. 2013 14:32
no a?
Přirozeností slovanů je vzít si něco zadarmo, přirozeností Němců je myslet si, že jsou lepší jak ostatní a přirozeností Číňanů a ostatních asiatů je že když něco funguje, není hřích to zkopírovat. Nic s tím neuděláme a vzhledem k tomu, že se veškerá výroba kvapem přesouvá do Asie a Afriky, neboť evropané a Američané jsou leví jak turecké šavle. Takže se svými nenávistnými příspěvky jeďte raději do Duchcova, tam můžete něco dokázat. Já se dost pohybuji po bývalém SSSR a vidím tam autochina na každém kroku a řekl bych, že dělají docela pokroky. No a s tím designem, koncernový auta jsi sou taky v některých případech podobný skoro jako vejce vejci.Takže tihle ti křiklouni jsou spíš placení agenti, kteří mají okolí strašit před hrozbou z Číny (vtip)
29. 1. 2013 18:17
Re: Drzí Číňané
a nema pravdu? ja nechapem, preco mu nikto nikdy neargumentuje, len trepe hlupe prispevky ako je tento tvoj....
Avatar - 3_diamanty
24. 1. 2013 19:50
Re: Cinska drzost nema hranic - Chery = Qoros
najlepsie je ze bude silou mocou nadavat na vsetko azijske ale ze aj europania maju vdaka azijskym zavodom v eu pracu to nevidi a nevidi ani to ze vdaka azijcom mame dnes auta oa 20% lacnejsie ako pres 10 rokmi.....

darmo mu vysvetlim ze vdaka kii ma slovensko aspon aku taku zamestnanost, stale bude pisat o tom istom... nevidi pozitiva ani to co je pre nas plus.... dookola omiela len nejake nezmysly

nakoniec ako spravne pises dosiahne presny opak... cloveku zacnu byt aj cinania sympaticki ... ked na nich ustavicne nadava a nezmyselne....
Avatar - 3_diamanty
24. 1. 2013 19:47
Re: Drzí Číňané
niektorym nestaci raz a pekne povedat.... 8-s

magnetofon sa bude opakovat vzdy pri kazdom clanku ktory bude suvisiet s koreou cinou aziou , alebo zlavnenymi europskymi autami...
Avatar - Magnetofon
24. 1. 2013 11:56
Re: Drzí Číňané
A Cinska plagiatorska statna automobilka Chery si na drzost teraz uplatnuje dusevne vlastnictvo na sude v Nemecku a aj vyhrala - aby Kia pre model Kia K9 nemohla pouzivat v EU meno Quoris. :no: