Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Citroën C4 Picasso bude jen rozsáhlý facelift

David Bureš
Diskuze (15)
Zcela nová generace francouzského MPV dorazí nejdříve v roce 2016.

Zprávy z června naznačovaly, že Citroën na podzim v Paříži představí novou generaci modelu C4 Picasso. Podle nejnovějších informací však toto MPV bude pouze rozsáhle modernizováno. Premiéra auta se pak zřejmě odehraje až na autosalonu v Ženevě, na jaře příštího roku.

Facelift C4 Picasso prodlouží jeho životní cyklus, než dorazí zcela nová generace. Ta bude představena nejdříve v roce 2016.

Na vývoji budoucí C4 Picasso se bude podílet i Opel v rámci spolupráce mezi koncerny PSA Peugeot-Citroën a General Motors. Automobil bude postaven na stejné platformě jako příští Peugeot 5008 a Opel Zafira.

Zpět ale k chystané modernizaci, faceliftované MPV bude k dispozici i nadále ve dvou variantách – v pětimístné (C4 Picasso) a sedmimístné (Grand C4 Picasso). Základem bude upravená platforma PF2. Vůz je příbuzný s Peugeoty 3008 a 5008 nebo Citroënem DS5.

Většina nabízených motorů zůstane zachována, v nabídce se však pravděpodobně objeví varianta HYbrid4. Tak jako ostatní vozy koncernu s tímto označením bude mít i toto MPV zadní kola poháněná elektromotorem.

Vzhled automobilu se podle dostupných zpráv má inspirovat modely z luxusní řady DS. Očekávat tak můžeme elegantní křivky a množství chromovaných prvků. Proti modelům DS bude C4 Picasso samozřejmě konzervativnější.

Lépe vybavené vozy pak budou disponovat nejnovějším zábavním systémem Citroënu ovládaným pomocí dotykové obrazovky.

David Bureš
Diskuze (15)
26. 8. 2012 14:35
Re: Jedna pani povedala
No neviem, ja som nasiel len "podle poslednich zprav" a to je podla mna zdroj JPP.
A ak si reagoval na to o novej generacii, tak tym som mal na mysli, ze to je najblizsia C4 a nie nejaka v 2016 na spolocnej platforme s GM. Kto si pozrie ponuku C4 picasso v Citroene, tak sa dovtipi, ze znizenie poctu predavanych verzii je sposobene dobiehajucim zivotnym cyklom a nie faceliftom.
24. 8. 2012 21:44
Re: klasika
precitaj si posledny test C4 gp a Grand C-max. Nikde nevidim napisane, ze by mlatili a nejazdili. Mimochodom mas nejaku vlastnu skusenost?
24. 8. 2012 18:35
Re: Současné S4 Picasso
Jo jo design tohoto auta se fakt povedl, takže není nutné jej měnit... taky jsem ho měl 4 roky :yes:
24. 8. 2012 16:45
Re: klasika
Ty jsi to auto vůbec nepochopil (pokud jsi ho kdy řídil nebo v něm alespoň seděl).

Civic 7G včetně TypeR, 8G myslím taky, Megane RS, a ... tramtadadá - nový Beetle (do nějakého výkonu motoru, uznávám). Všechno torzky. Proč zrovna MVP nižší střední by nemohlo mít torzku, když zrovna u něj chceme maximální komfort, ale sportovní chování je nám úplně ukradené?
24. 8. 2012 16:40
Re: Současné S4 Picasso
:yes: Vidím to úplně stejně.