Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mustang dostane hybridní čtyřválec, prozradil inženýr

David Bureš
Diskuze (11)

Už několik měsíců se spekuluje o tom, že se Mustang v nové generaci nevyhne elektrifikaci. Ford Mustang Hybrid se nyní začíná skutečně rýsovat.

Ford se už připravuje na příchod nové generace legendárního pony caru Mustang. Ta je připravována pro rok 2023, a tak se už pomalu začínají rýsovat informace o napjatě očekávané novince.

Čile se debatuje hlavně o nabídce motorů, protože se všeobecně předpokládá, že se nový Mustang nevyhne elektrifikaci, což nyní nepřímo potvrdil i jeden z inženýrů automobilky.

Ten totiž na svém profilu na profesní síti Linkedin prozradil, že v rámci své práce se zabýval hybridním ústrojím pro novou generaci Mustangu. Konkrétně zmiňuje analýzu nových derivátů s hybridním čtyřválcem 2.3 EcoBoost a hybridním vidlicovým osmiválcem o objemu pěti litrů.

Pokud jsou tyto informace správné, znamená to, že se Mustang nevyhne elektrifikaci, a to ani v případě vrcholného osmiválce. Na druhou stranu označení „hybrid“ je blíže nespecifikované, v tuto chvíli tak není jasné, zda tu mluvíme o plug-in hybridu schopném dlouhodobé jízdy čistě na elektřinu, nebo naopak „jen“ mildhybridu, u něhož má elektromotor jen pomocnou funkci, pro snížení spotřeby a zvýšení elánu spalovacího motoru. Nabízí se totiž obě možnosti, Ford pracuje jak na mildhybridech, tak na plug-in hybridech, přičemž pro budoucí Mustang jsou reálná obě řešení.

Dobrou zprávou je každopádně fakt, že si Mustang i v nové generaci uchová vidlicový osmiválec. Ten se stal hitem i na evropských trzích, třeba v Česku kvůli nízkému zájmu základní čtyřválec zcela vypadl z nabídky. Na druhou stranu čtyřválcový motor bude potřebný kvůli flotilovým emisím, a tak si ho Mustang nepochybně uchová i do budoucna. Ostatně z toho důvodu se spekuluje o příchodu čistě elektrické verze - elektrický crossover Mustang Mach-E je prodejně úspěšný, elektrický derivát má dostat i tradiční rival Mustanga, Chevrolet Camaro.

Na potvrzení informací o elektrifikovaných motorech budoucího Mustangu si ještě musíme počkat. Už by to ale nemělo trvat dlouho. Rok 2022 by měl být pro aktuální šestou generaci poslední, a tak se v následujících měsících začne nástupce již jistě rýsovat a odhalovat své detaily.

David Bureš
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - kuk
28. 10. 2021 11:54
A proč vám asi říkám ať kupujete že nebudou? :)))
Spalováky mašírujou do hrobu rychlec než jste čekali. :-!
Avatar - Mikesus
28. 10. 2021 08:42
Re: Hybridní Mustang není Mustang
Z pohledu toho, co se omezuje a dávají se restrikce, jako nepovedený kompromis to vypadá na diesel. Někde ani nesmí vjet, potřebuje nedostatkovou mocovinu, je složitější a prouchovejsi.
Avatar - Mikesus
28. 10. 2021 08:39
Re: Hybridní Mustang není Mustang
A už jsi tu V8 koupil, kdyz říkáš že hybridni nikdy?
27. 10. 2021 22:43
Re: Hybridní Mustang není Mustang
Přesně tak, hybridní mustang NIKDY!!! :-O :-O :-O :-( :-( :-( :no: :no: :no:
27. 10. 2021 17:00
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/