Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mustang jako rodinný praktik? Grafici představují své vize

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Nadšenosti a zájmu o novou generaci populárního Fordu Mustang využívají ti nejznámější designéři. 

Ford překvapil mnohé z nás. V době, kdy nás automobilky ve velkém zásobují elektrifikovanými modely, si pro nás automobilka s modrým oválem ve znaku přichystala Ford Mustang v sedmé generaci s 5,0litrovým osmiválcem, manuální převodovkou a bez jakékoliv elektrifikace! Budiž Fordu odpuštěn Ford Mustang Mach-E...

Abychom nebyli pokrytečtí, právě elektrické SUV se slavným jménem se dle slov samotné automobilky zasloužilo o to, že se mohl nový Mustang vydat “riskantním” směrem velkého objemu. U Mustangu Mach-E zároveň Ford ukázal, že se nebojí designový jazyk Mustangu použít i u jiné karoserie, než sportovního kupé.

Prostor své fantazii dali designéři “jlord8” a “X-Tomi Design”. Zejména X-Tomi Design se na Mustangu opravdu vyřádil a připravil si hned několik karosářských specifikací. V tomto článku se ale budeme soustředit na praktické varianty.

Video se připravuje ...

V tomto případě si maďarský designér připravil třídveřový shooting brake. Při pohledu na tento render si ho dokážeme představit jako konkurenta Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake, který má však o dvoje dveře navíc, zato o čtyři válce méně. Nebo by snad mohl být konkurentem modelu Porsche Panamera Sport Turismo?

U druhého renderu si americký designér jlord8 bere jako šablonu ostrou verzi Mustang Dark Horse, ze které vytváří zabijácký kombík. Leckterým fanouškům amerických klasik může taková představa hnout žlučí. Praktický Mustang Dark Horse by však mohl z fleku konkurovat německé dvojici sportovních kombíků Audi RS4 Avant a Mercedes-AMG C63 kombi nově doplněnou o třetí do party, BMW M3 Touring.

Jak se na potenciální praktické verze Mustangu tváříte vy? Upozorňujeme, že ani s jednou variantou se nepočítá. Za zavřené dveře ale nevidíme a co není, může být. Před několika lety by asi nikoho z nás nenapadlo, že bude možné si pořídit elektrické SUV se znakem Mustang.

Video se připravuje ...

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Doporučujeme

26. 9. 2022 06:51
Re: Ford novinky
Ja sa divím, že teba ty šmejd ešte neblokli.
25. 9. 2022 18:29
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/