Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mustang vyzrazen

Michal Fokt
Diskuze (12)
Po síti koluje sada renderů z amerického Motor Trendu, které údajně zcela odhalují novou generaci podle úplně nové filozofie postaveného sporťáku Mustang 2015.

Americký časopis Motor Trend hýří sebevědomím. Tvrdí totiž, že počítačové rendery (vydávané původně za fotografie), které ukázal ve svém nejnovějším vydání, zcela odhalují před listopadovou premiérou v L.A. budoucí podobu kupé Ford Mustang. K dostupným fotografiím kamuflovaného auta a uniklým nákresům z CAD se teď asi dostal někdo, kdo vůz už naživo viděl a výsledkem je sada obrázků, která by měla ´Stanga, možná až na pár drobných detailů, odhalovat ještě před jeho premiérou.

Takže podoba auta je téměř jistá a ví se také, že bude vůz o dost menší, lehčí a modernější. Tato doposud platná a poněkud obecná charakteristika je ovšem posunuta do úplně jiné roviny, protože se po síti rozutekly další, zřejmě spolehlivé informace poněkud podrobnějšího rázu.

O čtyřválcovém motoru už se toho mnoho napsalo a byl oficiálně potvrzen, byť patrně pouze pro některé trhy, jisté ovšem je, že vyplní mezeru mezi základním V6 3.7 a muskulaturním V8 5.0. Atmosférické motory V6 a V8 prý zůstanou výkonově víceméně na svém, což znamená přibližně 310 koní (228 kW) pro V6 a 430 k (316 kW) pro V8. Čtyřválcový EcoBoost tak lze očekávat s potencí 315 plnokrevníků. Později nabídku doplní též zatím blíže neurčená verze s turbem přeplňovaným V6 3.7 a také 500koňová kompresorová verze GT. Objeví se ovšem i nedávno registrované provedení Mach1 s V8 a dvěma turby.

Śestistupňové převodovky budou převzaty ze současného modelu, ´Stang se ale může v průběhu času těšit na nový desetistupňový automat, vyvíjený společně s GM. Díky menším rozměrům a váze budou nové modely i přes absenci výkonového mezigeneračního skoku dynamičtější a zábavnější, než model dosavadní. Už se ale vytrácí původní optimizmus a očekává se odlehčení jen přibližně 100 kg. V retrospektivně laděném interiéru si má najít své místo dotyková obrazovka a za vylepšenou techniku včetně nezávislého zavěšení napříč verzemi se očekává cenový nárůst v Americe ne nezanedbatelných 1800 dolarů. V dubnu pak očekávejte zahájení prodeje a to rovnou limitkou k 50. výročí modelu.

Michal Fokt
Diskuze (12)
21. 11. 2013 21:41
Re: KONEČNĚ SE ZBAVIL TOHO ODPORNÉHO BOČNÍHO OKÉNKA
tym by som si nebol taky isty >:D nezabudaj, ze ide len o pribliznu podobu...
Avatar - Pekelná Micinka
29. 10. 2013 22:54
Re: mustang
Na to měl ale myslet u jiných modelů, sebekrásnější Mustang nikdy nebude tvořit podstatnou část trhu.
Avatar - CHerokee
29. 10. 2013 17:17
Re: mustang
jj a Ford potřebuje atraktivní auto jak sůl. Hlavně v Evropě...
29. 10. 2013 17:03
mustang
pre mňa absolútne nádherné auto,
29. 10. 2013 16:30
No neviem
od prednej hrany dveri smerom dozadu mi to nesedi. Aj tie bocne otvory v prednom narazniku by mali byt mensie a bocne trojuholnikove okienko ma tiez iny tvar. Prelis nad zadnym blatnikom je tiez vyraznejsi. Tak isto bocne prelisy su ine. Na tej kresbe to nesedi. Predna maska, svetla ok. No mozno ze za ten rok sa to trocha pomenilo, ale neverim, ze by isli do horsieho, menej agresivneho stylingu. Uvidime.