Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Golf příjde již v roce 2008

Ondřej Láník
Diskuze (377)
Od představení Volkswagenu Golf páté generace neuplynuly ani tři roky a Golf již opět plní německá média spekulacemi o připravovaných novinkách. Zásadní zprávou je neoficiálně potvrzená skutečnost, že nástupce současného modelu příjde o rok dříve...

Od představení Volkswagenu Golf páté generace neuplynuly ani tři roky a Golf již opět plní německá média spekulacemi o připravovaných novinkách. Zásadní zprávou je neoficiálně potvrzená skutečnost, že nástupce současného modelu příjde o rok dříve než se původně předpokládalo. Důvodem jsou vysoké náklady a menší odbyt než výrobce předpokládal při plánování ekonomické rozvahy současné generace vozu.

Hned několik médií přineslo v minulých dnech informace o připravované šesté generace Volkswagenu Golf. Podle nejmenovaného zdroje Financial Times Deutschland je "...jasné, že (nový) Golf příjde již v roce 2008". Za vším stojí vysoké náklady na složitý model, dlouhé výrobní časy a menší prodané objemy, než se původně předpokládalo. Wolfgang Bernhard, šéf Volkswagenu, je proslulý efektivně prováděnými nákladovými škrty, které Volkswagen nutně potřebuje k tomu, aby zůstal dlouhodobě perspektivním výrobcem automobilů.

Podle Autobildu se šestý Golf připravuje podle zcela jiného postupu než dosud. Všechny nové modely se zatím vyvíjely od počátku zcela nově a nebylo běžnou praxí, že by nový model přebíral velké konstrukční celky od předchůdce. Právě to se ale brzy stane. Zákazník nesmí pochopitelně nic poznat. Podvozková platforma, motory a převodovky nebo palubní elektronika doznají zejména zjednodušení přinášející úspory při výrobě a montáži. Vyrobit současný Golf je pro Volkswagen mnohem dražší než vyrobit Corollu v automobilkách Toyoty.

Autobild v aktuálním čísle slibuje sportovnější design, další zakulacení kdysi přísně hranatého modelu, novou masku ve stylu současného Golfu GTI a agresivnější přední světlomety. Rozměry zůstanou více méně na současných hodnotách. Motorová škála se bude skládat z deseti agregátů. Šest z nich bude spalovat benzin: 1.4 (58 kW), 1.6 (77 kW), 1.4 TFSI (88 kW), 2.0 FSI (110 kW), 1.4 TSI (110 kW), 2.0 TFSI (147 kW). Tři ze čtyř vznětových motorů mají být představiteli nové generace turbodieselů se vstřikováním common-rail: 1.6 TDI (66 kW), 2.0 TDI (103 kW), 2.0 TDI (125 kW), ze staré školy čerpadlo-tryska pochází pouze motor 1.9 TDI PD (77 kW).

Většího rozšíření se dočká převodovka DSG, 4Motion zůstane vyhrazeno jen dvěma dieselům se 77 a 103 kilowatty.

První skicy možné podoby Volkswagenu Golf šesté generace jsou zveřejněny na nizozemském serveru.

Ondřej Láník
Diskuze (377)
15. 3. 2006 08:28
VLEZ TAM
Jo, dej si předsevzetí a dnes odpoledne vlez jak frajer k VW. Nestyď se. Budeš očarován. Krásná prodejna, výborné chování lídí, široká nabídka... Běž přímo ke Golfu a pořadně ho prolez. Sedni si za volant, mrkni na zpracování, kvalitu plastů... Pak ho běž projet. Budeš fascinován. Jistě. Pojedeš v autě, které si koupí nejvíc lidí v Evropě... jen si to uvědom - nejprodávanější v nižší střední... to je úchvatné, ne? Tak se staň jedním z nich... Kolem ti ho budou závidět i ti co tě neznaj... A to v těchto končinách bývá tradičním měřítkem úspěchu :yes:
15. 3. 2006 02:56
GOLFEM DO HLAVY
Mindrák GOLF stále působí. Bravo. Ne, že by to byla jeho ambice... to si způsobují sami ti, co jej náruživě napadají. Vím, brácho, napadáním GOLFU si řešíš svůj vlastní vnitřní problém... přesto, měl bys mít v sobě dost odvahy přiznat si, že je tu ikona třídy... již třicet let. A tak to bude stále. VW totiž nedopustí, aby v Evropě byl jiný GURU nižší střední. Nakonec, ber to tak, že milovat třeba evropskou dvojku také není nic na zatracení. Ovšem pokud hodláš mít v srdci jedničku... budeš si muset zamilovat VW GOLF. A máš se i na co těšit... do roku 2008. BRAVO VW-PORSCHE :yes: :-)
15. 3. 2006 02:41
Re: To GTI: buď teď nebo už nikdy!!!
Asi sis to tu teď, Tome, popletl s pionýrem. Já se nepohybuji na žádné hraně... Svobodně píši přesně to co chci... o autech. Na rozdíl od tebe mám auta v srdci, nikoliv v seznamech řazených podle počtu vyrobených kusů. Tak se uklidni a věnuj se tu autům.
15. 3. 2006 02:29
Re: Golf VI
Zatím malůvky... vydrž, bude to starej známej kámoš GOLF. GURU. :yes:
15. 3. 2006 02:28
Re: bez titulku
To je bouchačka roku... (opakovaně jsem to tu předvídal). Jen liftovanej de Silva... a největší rána je to zkrácení záruky... To si to nekoupí už vůbec nikdo...