Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hyundai Santa Fe odhalen. Bude obrovský a hranatý!

Lukáš Volšický
Diskuze (10)

Nový Hyundai Santa Fe se představí už letos v srpnu a láká na výrazně hranatější retro design i přepychovější interiér s luxusnějšími i ekologičtějšími materiály. Novinka tak nahradí aktuální model prodávaný už od roku 2018.

Největší Hyundai bude výrazně modernější a designově originálnější. Už brzy se představí zcela nová pátá generace vlajkového SUV Hyundai Santa Fe, která bude robustnější a stylingem se inspiruje stále populárnějšími retro modely na dnešním trhu, a to i moderním Land Roverem Defender. Jihokorejská značka připravuje oficiální debut nejnovějšího modelu na letošní srpen a teď nám odhaluje finální design.

Novinka se radikálně liší od aktuálního modelu, protože zakládá na mnohem hranatějších tvarech a novém charakteristickém světelném podpisu s písmenem H v předních světlometech. Designéři tak odkazují na emblém značky Hyundai a stejný motiv najdeme i na předním nárazníku. Při pohledu z boku pak vynikne hlavně prodloužený rozvor náprav, opticky vznášející se střecha, zvláštně tvarované blatníky a velká 21” kola.

Záď nejmodernějšího Santa Fe bude nově typická minimalističtějšími křivkami a zvětšeným víkem zavazadlového prostoru. Hyundai láká i na pozornost k outdoorovému životnímu stylu, protože na oficiálních fotografiích ukazuje Santa Fe s kempovacím vybavením a rozkládacím stanem na střeše. Zadní svítilny pak přebírají motiv písmene H od předních světlometů, díky němuž bude mít největší SUV značky osobitou image i při pohledu zezadu. 

Spolu s exteriérem nám automobilka současně ukazuje také interiér, který až nápadně připomíná kabinu nejnovějšího Land Roveru Defender. Design interiéru zakládá na horizontálních a vertikálních liniích a hlavním prvkem architektury je zakřivený displej kombinující dvojici 12,3” obrazovek digitálního přístrojového štítu a informačního a zábavního systému.

Video se připravuje ...

Automobilka říká, že spojení technologického vybavení interiéru i světlých barev sedadel a stropu působí mnohem luxusnějším dojmem. Na oficiálních fotografiích můžeme vidět ozdobnou dekoraci se vzorem dřeva a čalounění sedadel kůží Nappa s jemným vyšíváním. Dnešní trendy pak zajišťují i trvale využitelné materiály z recyklovaných plastů. Jsou jimi třeba recyklovaná semišová tkanina na stropě, podlahové rohože nebo zadní střeny opěradel ve druhé a třetí řadě.

Připomínáme, že nový Hyundai Santa Fe se slavnostně představí letos v srpnu na YouTube kanálu značky Hyundai. Novinka následně nahradí aktuální model, který je v prodeji už od roku 2018.

Lukáš Volšický
Diskuze (10)

Doporučujeme

19. 7. 2023 15:10
Pekný LandRover
Klasika neurazí. Vnútro overené z Ioniqu, priestor je, fyzické ovládače tiež, fajn. :yes:
Načo to komplikovať.
Avatar - Petan_11
19. 7. 2023 15:00
Cyberfe
Já bych řekl, že je to spíš ukázka toho, jak je Hyundai flexibilní ohledně designu. V okamžiku kdy ví, že Tesla bude mít za 5 let Cybertruck, tak začne pro evropu vyvíjet podobně extravagantní tvary jen v daleko praktičtějším balení a komu se to nelíbí má možnost sáhnout po sesterském modelu Sorento od Kia a nemyslím tím zrůdnost EV9.
18. 7. 2023 22:07
Re: Auto z lega....
zadek je naproste peklo a zbytek auta je jak z Minecraftu.... podle me se to musi brutalne rychle okoukat.... strasna pixla....
Avatar - rohYpnol
18. 7. 2023 19:42
Proč ne
Má to styl. Je to osobité. I když tam ten Defender vidět prostě je ;-)

Za mě výrazně hodnotnější design než dnešní německý (VAG). Takže? U mě :yes:
18. 7. 2023 19:05
Re: Auto z lega....
Tak este do c stlpika ziadna hitparada, ale sa to da, bude to starnut lepsie ako tradicne h vlnobitie. Ale ten zadok a nizko polozene svetla, to je masaker