Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hyundai Santa Fe zachycen naživo. Teď už tak dobře nevypadá

Matyáš Kunst
Diskuze (20)

Hyundai začátkem týdne představil pátou generaci modelu  Santa Fe. Názory na design exteriéru jsou různé, avšak špionážní snímky z podzemní garáže kontroverzi ještě vyostřují.

Hyundai novou generací mohutného SUV s označením Santa Fe mnohé zaskočil. Designéři vsadili na ostré hrany, rovné plochy a netradičně tvarované světlomety, což vyvolalo řadu diskusí. Sympatie vůči vzhledu jsou otázkou osobních preferencí, s čímž by se dalo jen stěží polemizovat. Někomu se líbit může, jinému zase nemusí, ale třeba uznat, že je novinka jednoduše originální.

Poté se ovšem na internetu objevily fotografie z „reálného“ světa, konkrétně z podzemní garáže. Na těchto nepříliš kvalitních snímcích pátá generace Santa Fe poněkud ztrácí svůj výjimečný nádech. Působí skoro až nedokončeně. Při pohledu zezadu byste možná měli problém říct, zda před sebou máte nový model, nebo rodinný vůz z přelomu tisíciletí. 

Nutno říct, že tento konkrétní kus neměl zrovna štěstí na výběr barvy a navíc se jedná o nižší výbavovou verzi (soudě dle koncovek výfuku), přesto je kritika ze strany uživatelů sociálních sítí (a nejen nich) vcelku pochopitelná.

Nicméně, fanoušky netradičního designu potěší, že nové Santa Fe bude mít premiéru již v průběhu příštího měsíce. Odhaleny budou bližší specifikace, dostupnost a cena prémiového SUV z jihokorejské dílny.

Video se připravuje ...

Matyáš Kunst
Diskuze (20)

Doporučujeme

21. 7. 2023 09:30
Das ist
Ekelhaft. Mno, vypadá to, že Santa Fe prevzal po Hnusonovi titul nejhnusnějšího Kundaje.
21. 7. 2023 06:54
Ted uz tak dobre nevypada
Preco mam zmiesane pocity z nazvu clanku? Redakcia auto.cz nie ste tak nahodou neferovo zaujaty proti vsetkym znackam s vynimkou Skodofky?
Avatar - Lonestarstate
20. 7. 2023 21:13
Re: Spatna barva
Tam i tady. Zivot sel dal a na nic se neptal a tak vselijak podobne. ;-)
Avatar - chalan66
20. 7. 2023 20:40
FUJ
a ešte raz FUJ !
Avatar - Barry Lyndon
20. 7. 2023 19:44
klasika, dokud Korejci
produkují generický design (neurazí nenadchne), tak to jde. Ovšem jakmile nabydou dostatek sebevědomí a udělají to po svém, je výsledkem v Evropě neprodejná opičárna (i když v dnešní předražené době se s patřičnou slevou prodá asi cokoliv). Tohle není první ani poslední případ...

Naprosto to zabíjí to umístění zadních světel a ani ten hranatý jakožeretro styl není právě šťastný. Taky se u Kund@jů&Hovvnajů těžko hledá nějaký jednotící designový jazyk (vím, že velká vzájemná odlišnost jednotlivých modelů má být záměr, ale aby to jejich portfolio nakonec nevypadalo spíš jako výprodej z čínského veletrhu).