Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Nissan Navara oficiálně, v Česku se objeví přístí rok

Jan Mička
Diskuze (18)
Po řadě upoutávek je to konečně tady – tohle je nový Nissan NP300 Navara, který se na českém trhu objeví v průběhu příštího roku.

Nová generace Nissanu Navara přichází s řadou designových změn v duchu současného trendu automobilky. Ani tak ale není těžké vůz rozeznat od té předcházející. Mezi hlavní taháky patří přepracovaná příď s diodovými světly pro denní svícení, ohromnou maskou chladiče s charakteristickým tvarem písmene V a svalnatým nárazníkem. Karoserii s jasně přiznanou linkou mezi kabinou a ložnou plochou si již pamatujeme z dřívějška, novinkou je však zadní parkovací kamera a směrovky ve vnějších zpětných zrcátkách.

Moderní pojetí interiéru je odrazem nových modelů Nissanu – základem středové konzole je rozměrný dotykový displej a logické uspořádáním okolních tlačítek. Stejný volant najdeme také v nové generaci modelu Qashqai a ačkoliv jsou ukazatele v kapličce přístrojů zcela odlišné, barevný palubní počítač je již v rámci automobilky zavedeným prvkem.

O pohon Nissanu NP300 Navara se starají dva agregáty. Vznětovou verzi představuje nový čtyřválec o objemu 2,5 litru a výkonu 120 kW (točivý moment 403 N.m) nebo 140 kW (točivý moment 450 N.m) v 3600 otáčkách za minutu, milovníci benzinu zase ocení modernizovaný čtyřválec o stejném objemu (jeho dostupnost na evropském trhu však zatím nebyla potvrzena). U prvního zmíněného agregátu navíc nelze nezmínit spotřebu paliva nižší o přibližně 11 %. Obě jednotky budou dostupné s manuální šestistupňovou nebo automatickou sedmistupňovou převodovkou.

Tím ale novinky nekončí. Podle oficiálních informací totiž vůz vyjíždí s pevnější karoserií a upravenými zadními listovými pery. V duchu zlepšení agility v městském provozu se zmenšil průměr otáčení, aby bylo umožněno lepší manévrování na menším prostoru. Pohon čtyř kol je u takto koncipovaného vozu nutným standardem a je přiřaditelný i během jízdy.

Jan Mička
Diskuze (18)
Avatar - happy_driver
12. 6. 2014 15:54
....
zmazane, duplicita
Avatar - happy_driver
12. 6. 2014 15:54
....
Bude skoda ak sa v ponuke neobjavi sucasny dieselovy 3,0 V6 s automatickym sedemkvaltom. V ponuke aktualnych pickupov to bola velmi zaujimava volba, slusna spotreba a nadstadardna dynamika...Detto plati aj pre Pathfinder.
12. 6. 2014 09:19
cheap sneaker
líbí >:D
Avatar - Missouri
12. 6. 2014 09:08
Re: Paráda, auto snů pro notorické neplatiče daní
To by nebyla taková zábava. Miluju Jeremyho smysl pro humor >:-[]
Avatar - twistedTSD
11. 6. 2014 23:56
Re: velmi pekne
Tyhle pick-upy mají něco do sebe...prostě mají koule. :-) :yes: