Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Nissan Qashqai dostane čtyřválec 1.2 DIG-T

David Bureš
Diskuze (14)
Druhá generace úspěšného japonského crossoveru se začne prodávat v příštím roce. Debutovat bude ještě letos.

Automobilka Nissan pracuje na druhé generaci crossoveru Qashqai. Automobil bude dostupný s jediným benzinovým motorem – 1.2 DIG-T. Tvrdí to britský magazín Autocar.

Přeplňovaný zážehový čtyřválec nabídne výkon 85 kW (115 koní). Z toho vyplývá, že se s největší pravděpodobností jedná o jednotku 1.2 TCe od Renaultu. Nissan však tento agregát bude nazývat 1.2 DIG-T.

Qashqai tak projde downsizingem. Pro nynější generaci tak malý motor jako 1.2 DIG-T nabízený není.

Nabídka motorů bude v době zahájení prodeje čítat ještě dva turbodiesely. Prvním bude 1.5 dCi (81 kW), tím druhým 1.6 dCi (96 kW). Tyto agregáty jsou dostupné i pro první generaci Qashqaie.

Všechny motory budou dostupné s pohonem předních kol. Vznětová šestnáctistovka má dostat i pohon všech kol.

Design nového Qashqaie bude vycházet z loňského konceptu Hi-Cross a pod karoserií, jejíž rozměry se nemají příliš lišit od současné generace, se má ukrývat nová modulární platforma.

V nabídce bude pouze pětimístná varianta. Sedmimístný Qashqai+2 se přímého nástupce nedočká, jeho místo v nabídce značky totiž zaujme nový X-Trail, který se začne prodávat příští rok.

Současný Qashqai se vyrábí od roku 2007, kdy se stal nepřímým nástupcem kompaktního modelu Almera. Japonskému crossoveru se v Evropě výrazně daří, patří mezi vůbec nejprodávanější auta na evropském trhu.

David Bureš
Diskuze (14)
7. 10. 2013 01:45
Re: No to teda bude...
To asi ano, ale to auto ma podvozek rozhodne i na 200 koni ;-) Plus neskutecny komfort na nase silnice...
Avatar - pelikoš
6. 10. 2013 21:29
Re: No to teda bude...
1.6 dig-t je určitě mazec (kolem 200 koní),ale spíše se bude prodávat 1.2 dig-t
6. 10. 2013 18:21
Re: No to teda bude...
No jsem zvědavý, kolik lidí si do QQ koupí benzin a s dvouspojkou ;-) Upřímně motor 1.6T s 6st manuálem by se mi líbíl ;-)
Avatar - pelikoš
6. 10. 2013 14:38
Re: kaštánek
až je uvidíš naživo,budeš mluvit jinak.například note je velmi prostorné auto se skvěle obestaveným prostorem. vzadu má možná víc prostoru pro nohy,než bmw sedmé řady(to bude dskuse >:-[] )no rozhodně víc nežli oktávka.krásná přístrojovka s krásnými budíky a intuitivním ovládáním,velmi rozsáhlou výbavu,a tak dále.
kdo nevěří, ať tam běží (k dealerovi nissan na projížďku)
Avatar - 3_diamanty
6. 10. 2013 14:27
Re: kaštánek
tak zase taky note a micra aspon teda v europe predajnymi poctami moc neohuruju ;-) a su doslova daleko za svojimi moznostami alebo lepsie povedane za potencialom znacky nissan

;-)