Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Opel Astra s tváří Monzy přijde v roce 2015

Jan Mička
Diskuze (27)
Současný Opel Astra jde pomalu do důchodu. Nástupce přijde v roce 2015 a ponese hlavní designové prvky z Opelu Monza.

Zprávu zveřejnil britský AutoExpress. Podle současných informací by se měla přední část vyznačovat hranatějšími světlomety, novou maskou chladiče s chromovanou linkou, ale především dynamicky vyhlížejícím nárazníkem s rozměrnými ventilačními otvory. Podobnost s konceptem Opel Monza, který se představil na nedávném autosalonu ve Frankfurtu, je tedy více než zřejmá.

Nový designový jazyk však není jedinou novinkou, se kterou nový Opel Astra v roce 2015 přijde. Poprvé za dobu jeho existence se totiž výroba přesune z území Německa do Polska a Velké Británie, což je ve spojitosti v nadcházející generací překvapivé. Automobilka plánuje do obou závodů investovat okolo 300 milionů, jen ve Velké Británii navíc vytvoří asi 700 nových pracovních míst.

Změny můžeme očekávat i v nabídce motorů. Základem nabídky by se mohl stát nový litrový tříválec SIDI Turbo o výkonu 85 kW, který známe například z Opelu Adam. Agregát 1.4 Turbo s výkonem 103 kW také není vyloučen, za benzinový vrchol však považujme čtyřválec 1.6 SIDI Turbo s výkonem až 147 kW a točivým momentem 300 N.m. Informace o naftových agregátech jsou zatím omezené. V úvahu však berme čtyřválec 2.0 CDTI a především novou šestnáctistovku CDTI s výkonem 100 kW, která se nedávno představila pod kapotou faceliftované Merivy

Jan Mička
Diskuze (27)
1. 11. 2013 12:15
Re: Co je "překvapivého" na místu výroby ?
To snad ne >:D
Avatar - Dinar
31. 10. 2013 12:14
Re: Co je "překvapivého" na místu výroby ?
As of 2009, there have been four generations of the Astra. In a fashion typical for Opel they are designated with subsequent letters of the Latin alphabet. Opel's official convention is that the Astra is a logical continuation of the Kadett lineage, thus referring to the first generation of Opel Astra as the Astra F (the last Opel Kadett was the Kadett E). Another convention used by GM starts with Astra A, adopting the notion that the Astra is a separate model. Models sold as Vauxhall, Holden or Chevrolet have different generation designations reflecting the history of those nameplates in their home markets and their naming conventions ([odkaz] )
Avatar - Dinar
31. 10. 2013 12:01
Re: Co je "překvapivého" na místu výroby ?
Ještě PREMDA, ale to už je dávno, tehdy to hrál ve stylu mariánek - hoch na úrovni, PREMDA - drsnej střelec. >:D
31. 10. 2013 11:18
Re: Co je "překvapivého" na místu výroby ?
Marianek, Gilgit, MazdaGJ, LambaX... Vynechal jsem nějakej?
Avatar - Jaros71
31. 10. 2013 10:12
Design..
Opel Astra vypadá i nyní docela dobře.
Horší obestavěnost vnitřního prostoru a vysoká hmotnost je limitem jinak solidního vozu.
Nový design , s odstraněním všech nedostatků , vč. přehlednějšího přečudlovaného panelu by mohlo pomoci. ;-)