Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový předseda Toyoty prosazuje nástupce Supry

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Nabídka sportovních automobilů u značky Toyota se má nadále rozšiřovat a GT86 je jenom první vlaštovkou před příchodem modelu, který má být ideovým nástupcem stále populární Supry.

Nastupující předseda Toyota Motor Corp. Takeshi Uchiyamada je ve svých šestašedesáti letech známý především jako otec rodiny hybridních modelů Prius, ale nyní pracuje na tom, aby japonská automobilka zařadila do své nabídky sportovní model.

Takeshi Uchiyamada podle Automotive News v rozhovoru během shromáždění členů sdružení japonských podnikatelských organizací Keidanren uvedl, že další sportovní model automobilky Toyota by měl být ideovým nástupcem kupé Supra.

Tento vůz má nabídnout výrazně vyšší výkony a exkluzivitu než současné kupé Toyota GT86, aby se právě s tímto modelem v nabídce japonské značky nepřekrýval. Zároveň Takeshi Uchiyamada řekl, že on sice chce nástupce Supry, ale konečné rozhodnutí o uvedení takového modelu není pouze na něm.

O nástupci Toyoty Supra se vedou spekulace v posledních několika letech a očekává se, že by tento nový model mohl být výsledkem spolupráce mezi Toyotou a BMW. Toyota Supra nedává spát ani nezávislým designérům, což velmi dobře dokládají rendery, které již v roce 2011 zveřejnil Andreas Fougner.

Tento týden má být Takeshi Uchiyamada během výročního zasedání akcionářů společnosti Toyota jmenován předsedou automobilky, zatímco jeho předchůdce Fujio Cho se stane čestným předsedou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - flyboyeda
14. 6. 2013 11:23
Hodně štěstí
Jen ať ji prosadí
Avatar - DawQa
14. 6. 2013 11:22
obrázky
na obrázku mi připadá že se inspirovali LFA a kdyby tak učinila i Toyota :yes: :yes: :yes:
jooo ale mě by i GT86 stačila >:D