Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Clio: Kombík odhalen na videu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (48)
Podoba zádi nové generace Renaultu Clio GrandTour unikla prostřednictvím videa dokumentujícího vývoj čtvrté generace hatchbacku.

Renault Clio se i ve své čtvrté generaci dočká prostornějšího a praktičtějšího provedení GrandTour. Jeho podoba byla odhalena ve videu o vývoji nového Clia, zde se objevuje na velmi krátkou chvíli nové kombi v bílém laku prakticky bez maskování.

Francouzská automobilka touto novinkou naváže na stejnojmenné provedení Clia odvozené poprvé od třetí generace tohoto modelu. První Clio GrandTour bylo odhaleno v roce 2007, což bylo dva roky po premiéře klasického hatchbacku.

Stejně jako v případě třetí generace bude i u té čtvrté sdílet hatchback s kombi přední partie karoserie. Nový GrandTour od pětidveřového modelu převezme i stylistický prvkem v podobě ukrytých vnějších klik druhého párů dveří.

Záď nového Clia GrandTour nabídne oproti hatchbacku kromě většího úložného prostoru i více prosklené plochy, větší svítilny a díky zadní výklopné stěně zasahující hlouběji do nárazníku i lepší přístup do zavazadlového prostoru.

K pohonu nového Renaultu Clio GrandTour má při jeho uvedení na trh sloužit přeplňovaný zážehový čtyřválec 1,2 TCe o výkonu 90 kW (122 k) a turbodiesel 1,5 dCi o výkonu 67 kW (91 kW).

Podle neoficiálních informací je velmi pravděpodobné, že se nové kombi představí veřejnosti na podzimním autosalonu v Paříži po boku pětidveřového hatchbacku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (48)
12. 7. 2012 08:27
Re: Odkaz na video
Jak jsem z Clia jako takového mírně zklamaný, tak kombajs vypadá opravdu dobře.
Nicméně těžištěm prodejů v této třídě je 5dv HB.
12. 7. 2012 08:24
Re: Zajímavé
To jsem si oddech... >:D
Avatar - BruceWayne
12. 7. 2012 08:13
Re: clio
A to je právě ONO! Když před několika dny probíhala akce "odkrývání" Rapidu, tak 80% nadšenců značky VW-Škoda měla erekci i v zaměstnání. Připlácni si na Clio znak VW a máš erekci pernamentně >:D Clio bude asi povedený auto i když pro mě celkem nezajímevé, ale to je i Rapid či 208 ;-), ale Clio je elegantní :yes:
Avatar - Ronault.
11. 7. 2012 23:38
Re: UŽIVATEL VIDEO ODSTRANIL
:yes: :yes: :yes:
Avatar - rohYpnol
11. 7. 2012 23:22
Re: Odkaz na video
:yes: