Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Espace na prvních fotkách, představí se v Paříži

Jan Mička
Diskuze (127)
Třicet let po uvedení prvního Renaultu Espace přichází jeho pátá generace. Představí se již v Paříži a vypadá opravdu zajímavě.

V případě modelu Espace zvolil Renault podobný přístup, jako u Twinga. Čtvrtá generace se totiž vyrábí od roku 2002 a prodělala řadu faceliftů. Registrujeme také změnu přístupu k samotnému autu - značka už o něm totiž nehovoří jako o MPV (přestože tento segment v podstatě založil), ale jako o crossoveru. Právě proto ty svalnaté proporce, velká kola a celkově dynamický look.

Nový Renault Espace vyjede na nové modulární platformě CMF, kterou značka vyvinula společně s Nissanem. Objevit by se měla takéu příští generace Laguny, v případě velkoprostorového „třicátníka“ však zajišťuje až sedm míst k sezení a podle informací značky také důmyslnou vnitřní modularitu.

Nový Renualt Espace se oficiálně představí již ve čtvrtek 2. října na autosalonu v Paříži. Vůz uvede sám generální ředitel aliance Renault – Nissan Carlos Ghosn a my budeme samozřejmě u toho.

Jan Mička
Diskuze (127)
Avatar - Katikakus
4. 10. 2014 21:46
Re: Chrom
Ty si nepamatujes co pises? Smutne...
Avatar - Ji/Ri
26. 9. 2014 14:22
Re: Chtěli jsme udělat MPV,
...ode mě palec nemáš... nicméně...opravdu přišel DS s Olahstyle nebo více chromu více ....line? takový highline, r line... to není upe citrák, ne? ;-)
26. 9. 2014 11:55
Paráda
Takto má vyzerať auto vyrobené v roku 2014/15. Zaparkuj vedľa Sharana alebo Voygera a budeš vyzerať ako mimozemšťan. Design sa musi posúvať každou generáciou a francúzi majú odvahu do toho ísť. Veľa krát v minulosti to nevyšlo, ale Avantime, Vel Satis oživili obraz na cestách. Espace bude šperkom na cestách a garážach v celej Európe. Exteriér :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Ak sú fotky interiéru naozaj z Espace, tam sa francúzi moc neodviazali. Elegantný interiér aktuálnej Laguny alebo nového Volva XC90 je oveľa ďalej, toto vyzerá ako zväčšený interiér Clio/Captur,vyzerá trochu lacno.
Francúzi väčšinou za svoje vrcholné diela pýtajú premrštené sumy (Vel Satis, Citroen C6), ak nepokazia cenu, jeden bude stať pred mojim domom na jar a dalsie 4 vo firme. Držím palce pri tvorbe ceny.
26. 9. 2014 11:20
Re: Chtěli jsme udělat MPV,
Ten kto bude mat na Espace bude mat aj na pneumatiky a s tymi rozmermi ostan pri zemi, ja tam vidim 19tky, co je v poriadku. Aj ten rozmer je prakticky a jazdny v lahkom terene.
Avatar - Egi
26. 9. 2014 11:20
Re: Chrom
Něco konkrétního by nebylo? Co třeba napsat, ocitovat, jakou větou přesně