Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Scénic na první fotografii! Taky vidíte Captur?

David Bureš
Diskuze (109)
Zatímco tvary nového Mégane navazují na Talisman, MPV Scénic se inspiroval u Capturu.

Renault si pro nadcházející autosalon v Ženevě připravil hned dvě důležité premiéry. Včera odhalil podobu nového Mégane s karoserií kombi. Dnes pak na internet pronikla první fotografie druhé novinky – nové generace kompaktního MPV Scénic.

Jestliže se Mégane svou přídí s bumerangovými světlomety inspiroval u Talismanu, Scénic odkazuje jednoduše řešenou přídí spíše na starší modely, nejvíce připomíná malé SUV Captur. Silueta pak vychází z konceptu R-Space představeného v roce 2011.

Scénic nadále zůstává MPV, byť zvýšený podvozek dokazuje jistou inspiraci crossovery. Šéfdesignér značky Laurens van den Acker k tomu už dříve řekl, že tento krok je nutný kvůli měnícím se preferencím zákazníků. Ti už nechtějí typická nafouklá MPV, ale spíše zajímavě tvarované crossovery.

Základem auta bude platforma CMF. Nabídka motorů bude sdílena s Mégane, což by mělo znamenat nabídnutí motorů 1.2 TCe, 1.6 SCe, 1.5 dCi a 1.6 dCi. Zatím se nechme překvapit, zda i Scénic dostane silné agregáty 1.6 TCe (151 kW) a 1.6 dCi (118 kW) z Méganu GT.

Na českém trhu se nový Scénic začne prodávat před koncem letošního roku. Základní verzi i v nastupující generaci doplní prodloužený Grand Scénic.

Nová generace Renaultu Scénic bude v pořadí již čtvrtá, ta první se v roce 1996 začala prodávat jako Mégane Scénic. Současné provedení je na trhu od roku 2009, mezitím prošlo dvěma modernizacemi. Pro Renault se jedná o důležitý model, protože Scénic patří mezi nejprodávanější MPV v Evropě.

David Bureš
Diskuze (109)
25. 2. 2016 18:05
Bonbónek
Vypadá fakt peckovitě. Luxus.
Avatar - woody-alien
24. 2. 2016 09:42
Re: Hezký
Počkej, na tu nejlevnější stříbřenku jsou kadeti spíš u Fordu. A jen tak mezi řečí zvládnou i "ušlechtilé" dřevo. >:-[]
24. 2. 2016 08:07
Re: Áda asi přešel do ilegality!
Já jsem si všim, že se tu dost často třeba týden neobjeví.Nejspíš v tý době buď nemá přístup na net, nebo na to zkrátka nemá čas. S o to větší urputností potom zapleveluje všemožný diskuse o hnusu a nespolehlivosti rendlíků ( možná špatná zkušenost s Tescomou >:D ) a to i v těch, které se jeho " oblíbené " značky vůbec netýkají. :-!
24. 2. 2016 00:22
Áda asi přešel do ilegality!
Hmm, tak nový Scénic (a zdejší smršť pozitivních a nadšených reakcí na něj) už asi byl na Ádu moc silné kafe, že se v této diskusi ze svou dávkou zlostné antirenaultovské propagandy vůbec neobjevil. Přece jen, nedávno oživená Alpinka, včera pěkný nový Mégane a teť ještě tohle, to už prostě nemohl vydýchat! >:D >:D >:D
24. 2. 2016 00:15
Re: pekny
Přeloženo do slušné řeči: "současný designový styl Renaultu se mi líbí mnohem víc, než styl Škodovky". :-O