Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Scénic vykreslen podle konceptu. Jak se vám líbí?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)

Scénic je jednou z mála modelových řad, která přežije i v moderní éře francouzské automobilky. Po představení konceptu se můžeme podívat, jak asi bude vypadat jeho sériová verze.

Zbrusu nový Renault Scénic nebude mít vyjma přifouknutých tvarů se svým předchůdcem takřka nic společného. Určitě můžeme zapomenout na spalovací motory. Koncept Scénic Vision se sice představil s vodíkovou technologií, do sériové výroby však zamíří coby bateriový elektromobil.

Scénic by vzhledem ke svým tvarům měl být francouzskou konkurencí Škody Enyaq. Určitě by neměl strádat co do vnitřního prostoru, vždyť jeho rozvor 2,83 metru je dokonce o tři centimetry delší než v případě Grand Scénicu IV!

Video se připravuje ...

Po vzoru elektrického Méganu se proměnil také vzhled. Vůz působí moderně, celkové uhlazení rozbíjejí výrazné prolisy na bocích karoserie. Nás zajímalo, jak by asi mohlo toto auto vypadat v sériové podobě. A tak jsme oslovili kolegu a grafika Honzu Lušovského, který se okamžitě pustil do práce a na jeho výtvor se můžete podívat v přiložené fotogalerii.

Sám tvůrce přiznává, že tentokrát zas až tolik práce neměl. Ostatně sama automobilka říká, že koncept je z 98 % shodný se sériovým provedením. Honza tak auto především osázel věcmi, které v produkční podobě určitě chybět nebudou – vnější zpětná zrcátka, rámy oken, kliky dveří, zadní lampy, střešní ližiny či loga automobilky. Co myslíte, bude novodobý Scénic úspěšným elektromobilem?

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - xxc
4. 6. 2022 21:50
Re: Pokiaľ
Neviem, na tych prvych 2 fotkach sa mi to vobec nepaci. Snad to bude len predlzeny megane :-) Scenic 2 sa mi zda v pohode, mozno aj krajsi ako Scenic 3
4. 6. 2022 21:25
Re: Pokiaľ
Tak nerozumiem, čo je na tomto modeli hnusné?!
P.S. Hnus bol napr. Scenic II ;-)
Avatar - xxc
4. 6. 2022 21:15
Re: Pokiaľ
Stary Scenic a novy Megane 100% elektricky su nadhera :-)
4. 6. 2022 18:47
Re: Pokiaľ
A čo je podľa teba nádhera?
Uveď nám nejaké tvoje vychytávky, nech vieme s kým máme tu česť?!
4. 6. 2022 06:52
Re: Pokiaľ
Ty si fakt unikát.