Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Twingo dorazí jen v pětidveřové verzi

David Bureš
Diskuze (16)
Mini-Renault čekají velké změny. Nová generace bude zadokolkou, navíc bude dostupná jen s pěti dveřmi.

Renault dává vale třídveřovým modelům, po třídveřovém Cliu se rozloučí i s třídveřovým Twingem. Vyplývá to ze zprávy serveru Automotive News Europe.

Díky pětidveřové verzi má Twingo nalákat více zákazníků. Renault chce cílit více na muže, současná generace tohoto miniauta totiž oslovovala především ženy. Její nástupce to však má změnit, auto bude chtít oslovit obě pohlaví.

Twingo bude sdílet platformu s chystaným Smartem ForFour. Specialitou bude pohon zadních kol. Twingo tak čekají opravdu revoluční změny.

I díky tomu se má z Twinga stát prémiovější zboží než dosud. Automobilka navíc tvrdí, že díky vzadu uloženému motoru bude kabina prostornější – palubní desku je totiž možné posunout více dopředu.

Na Twingo čeká těžší konkurence než v minulosti, hlavními konkurenty mají být hlavně Fiat 500 a Opel Adam. Miniaturní Renault se na ně vytasí s jejich vlastními zbraněmi – širokou možností individualizace vzhledu.

Designér Renaultu Laurens van den Acker totiž přiznává, že personalizace vzhledu je mnohem úspěšnější, než automobilka předpokládala. Van den Acker poukazuje hlavně na Fiat 500, který je úspěšný i díky tomu, že v různých konfiguracích dokáže vypadat jako auto pro muže, nebo pro ženu.

Prodej nové generace Twinga bude zahájen před koncem příštího roku, vzhled bude vycházet z konceptů Twin'Z a Twin’Run. První z nich mimochodem disponuje dvěma páry dveří.

Třetí generace Twinga bude chtít navázat především na prodejně úspěšnou první generaci tohoto vozu, současné provedení je již méně úspěšné. Nejprodávanějším minivozem v Evropě je v současnosti Fiat Panda, Twingo je čtvrté – za prvních pět měsíců letošního roku se na starém kontinentu podle výzkumné společnosti JATO Dynamics prodalo 35.933 kusů tohoto auta. To je o 9.361 exemplářů méně než ve stejném období loňského roku.

David Bureš
Diskuze (16)
Avatar - Ronault.
25. 11. 2013 10:24
Re: Zadokolka, no výborně, van der Acker
Děláš jak by to Twingo mělo mít 200 koní >:D
Avatar - shamal
28. 6. 2013 21:15
Re: Zadokolka, no výborně, van der Acker
Jenže v Porsche 911 nebude sedět zmatený náctiletý začátečník, mamča s dvěma dětma v sedačkách vzadu anebo nevyježděný důchodce co by se jinak k doktorovi nedostal...
Avatar - shamal
28. 6. 2013 21:14
Re: Zadokolka, no výborně, van der Acker
Neříkám, že je to nebezpečné, jen že veškerá ta alektronika, která smart drží na silnici vzala tomu autu jakoukoli radost z jízdy a zkoušel jsi jezdit se smartem na sněhu a ledu? Chuťovka!
28. 6. 2013 17:15
Vo Francuzsku je kriza, tak 5 dveri musi byt!
Este to treba urobit tak, aby sa tam zmestilo 5 ludi a hned bude jazdenie lacnejsie. Pocul som, ze kvoli krize sa uz pripravuju 3 a viacmiestne skutre. ;-) ;-) ;-)
28. 6. 2013 14:09
Re: VW to ukazuje všem a oni
Pokud si kupující žádají dneska jiné typy vozidel než je velké MPV, tak se musí i taková klasika jakou je Espace změnit.Škoda, taky bych raději kdyby nástupce zachoval koncepci MPV.