Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Rezvani Tank 2020: Monstrum s motorem z Hellcatu by mělo ustát i EMP

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Pár měsíců od premiéry nové generace Jeepu Wrangler se o místo v záři reflektorů hlásí nová generace monstrozního offroadu Rezvani Tank.

Říkáte si, co má tohle monstrum společného s Wranglerem? Na první pohled nic, jenže technický základ tohohle drobka pochází právě z americké offroadové ikony. A zatímco minulá generace vycházela z Wrangleru JK, nový Tank už je postaven na základech nového Wrangleru JL. Po designové stránce se toho ale příliš mnoho nezměnilo – zřejmě nejvýraznější změnou je přechod od tzv. „sebevražedných“ dveří vzadu na dveře klasické.

Ovšem zatímco cena Wrangleru začíná na domovském trhu od 30.000 dolarů (691.400 Kč), Tank začíná od 155.000 dolarů (3,6 mil. Kč). Pokud byste ale zatoužili po Military Edition s pancéřováním, začnou se ceny pohybovat od 295.000 dolarů (6,8 mil. Kč). Na samotném vrcholu nabídky pak stojí Tank X, perfektní adept na označení off-roadový supersport, jehož cena začíná od 349.000 dolarů (8 mil. Kč).

Právě pod kapotou vrcholného modelu se ale ukrývá 6,2 litrový motor V8, který všichni dobře známe z modelů Dodge s označením Demon. Rezvani se však rozhodlo být ještě démoničtější a díky pár úpravám z motoru vytáhlo přes 1.000 koňských sil a točivý moment 1.180 Nm. Není tedy divu, že si Rezvani nárokuje titul „Nejvýkonnějšího produkčního SUV na světě.“

Výraz „sériový“ je však u tohohle auta poměrně raritou. Tohle auto je totiž výjimečné v každém směru a tomu odpovídá i jeho příplatková výbava. Příplatkové světlomety lze považovat za slušný základ, nechybí však ani automaticky vyjíždějící schůdek nebo systém termálního nočního vidění. Pobyt v interiéru může zpříjemnit kožené čalounění s vyhřívanými a ventilovanými sedadly, audio-systém Focal nebo stropnice s hvězdami, jakou známe od vozů Rolls-Royce.

Video se připravuje ...

Rezvani však nabízí i příplatkovou výbavu, kterou ocení milovníci v nehostinném terénu. Nechybí například off-roadové závodní tlumiče FOX, přídavné palivové nádrže, dvojice baterií a orientaci (nejen) v terénu usnadní i dvě boční kamery. Zajímavostí je však příplatková ochrana vozu, díky které by měl Tank odolat i elektromagnetickému pulsu (EMP).

A co najdeme pod kapotou? Základem je přeplňovaný 2.0 litrový motor o výkonu cca 285 koní, který by však měl být určen pouze na export. Kromě toho ale Rezvani nabízí i 3.0 litrový atmosférický motor V6 o výkonu opět kolo 285 koní a 6.4 litrový motor V8, který by měl nabídnout cca 500 koňských sil. Na své si však přijdou i milovníci nafty, kteří mohou sáhnout po 3.0 litrovém motoru V6 o výkonu opět zhruba 285 koní, který bude spolu s benzínovou V8 nabízen v rámci Military Edition. Vrcholem nabídky je pak výše zmíněný motor z Dodge Demon o výkonu cca 1.000 koňských sil.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

13. 8. 2019 01:08
JL za $155,000?
Že to nemá na první pohled nic společného s Wranglerem? Kristepane, úplně všechno... Jen slepý by neviděl, že je to trochu zhnusněné JL. Tohle si může koupit jen úplný blázen.
Avatar - 3_diamanty
12. 8. 2019 21:14
Re: To jsou idioti panečku....
ale dizajn ma good... sekne mu to.. aj kola :yes: