Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový SEAT Toledo bude vyrábět Škoda v Boleslavi

redakce AUTO.CZ
Diskuze (106)
Nová generace SEATu Toledo se bude vyrábět v závodě Škody Auto v Mladé Boleslavi. Uvedl to mluvčí Škody Josef Baláž.

Toledo španělské automobilky má být sesterským modelem k připravované Škodě pod označením Rapid. Podle Baláže jde v případě připravované nové kompaktní limuzíny Škody a SEATu Toledo o dva odlišné modely. "V rámci sdílení kapacit jednotlivých závodů koncernu Volkswagen bude výroba modelu Toledo umístěná v Mladé Boleslavi," uvedl. Škoda začala loni svůj mateřský závod rozšiřovat a připravovat jej na produkci třetího modelu vedle Fabie a Octavie.

SEAT dnes uvolnil fotografie téměř sériové podoby Toleda. Toledo Concept se objeví příští týden na autosalonu v Ženevě, naopak představení Rapidu, který má zapadat velikostí mezi Fabii a Octavii, Škoda podle dřívějších informací odsunula až na podzimní autosalon v Paříži.

Výrobu téměř stejných modelů si již Škoda a Seat spolu s Volkswagenem vyzkoušely u trojice mini vozů Citigo, Mii a Up!, které produkuje bratislavský závod Volkswagenu. Škoda v 90. letech vyráběla v závodě v Kvasinách pro Volkswagen užitkový model Caddy. Škoda v Česku vyrábí mimo Citigo všechny své modely, tedy Fabii, Octavii, Superb, Roomster a Yeti. Vedle ní závod TPCA v Kolíně vyrábí trojici minivozů Toyota Aygo, Citroen C1 a Peugeot 107 a Hyundai v Nošovicích dodává na evropský trh modely i30, ix20 a ix35.

Toledo Concept vzhledem vychází z konceptu Škody MissionL, který automobilka prezentovala již na podzim ve Frankfurtu. Škoda zároveň na konci minulého roku začala v Indii vyrábět verzi vozu pro tamní trh. Toledo má s délkou 4,48 metru, rozvorem 2,6 metru a zavazadlovým prostorem o objemu 500 litrů téměř stejné rozměry, jako MissionL.

"Budoucí sériově vyráběný model, nové Toledo, postavené na jasné identitě značky Seat, vynikajících standardech kvality a výjimečném poměru cena/výkon napíše zcela novou úspěšnou kapitolu do naší historie. Nové Toledo znamená po rodině modelů Mii a nové Ibize další vlnu v naší modelové ofenzivě a růstové strategii," uvedl prezident SEATu James Muir.

SEAT vyrábí sedan nižší střední třídy Toledo od roku 1991. Od té doby prodal 860.000 vozů první a druhé generace.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (106)
8. 3. 2012 21:05
Re: Španělské vepřo-knedlo-zelo
Už se vznášíš, co? Tak pozor abys nenarazila do stropu....

Diagnosticky - skutečně hysterický záchvat na internetu.

A lhaní? Konkrétní příklad :
Škodovka vyrábí větší půlku (více než 50%) v zahraničí. Opravdu?

Na území České republiky bylo v roce 2011 vyrobeno 1 220 tisíc osobních aut. Škoda vyrobila v tomto roce 879 tisíc osobních aut, v TPCA se vyrobilo 295 tisiíc a Hyundai 251 tisíc aut. Dohromady tedy udělali 546 tisíc aut. Škodovka tedy v české republice vyrobila 674 000 aut, zbytek tedy činí 205 tisíc ks - v Číně 120 tisíc, cca 50 tisíc v Rusku a něco málo přes 30 tisíc v Indii - 205 je polovina podle tebe polovina z 879 tisíc? Žes to "někde" četla? No, pokud seš na tom se čtením jako s počítáním, tak se není čemu divit.

Ale prozradím ti jedno velké tajemství. 205 000 je necelá čtrvtina z 879 tisíc! Přesně je to 23,3%....jestli tedy víš, co to procento je a jseš schopná pochopit, jaký je vztah mezi procenty a poměrem.....
Avatar - Hammunasakra
6. 3. 2012 09:31
Re: Španělské vepřo-knedlo-zelo
Zato VYMÝŠLENí (čti LHANí) to je (pro některé) celkem "běžné", že? :-)
A po upozornění kde KONKRÉTNĚ si ze 100% VYMÝŠLELi - "nehnou ani brvou" - až jednou někoho takového potkáte, kopněte ho třeba (tam co to BOLÍ ;-)
NÁPOVĚDA - vídáte ho když si jdete třeba vyčistit zuby :-)
PS: Takže ke svému "zmatlání" modelů a tříd automobilů NIC + spousta dalších řádků které jsou JEN další pokus(y) o urážení = zřejmě "klasika" ála BeranK - co (také od něj čekat) jiného..
PPS: Ale to "VolksWAGENy JSOU uživatelsky asi nejpříjemnější auta, které jsou i jedny z nejhezčích" - to je OPRAVDOVÁ PERLA.. :yes: :-) :yes: ;-) :yes:
6. 3. 2012 00:36
Re: Španělské vepřo-knedlo-zelo
Hyterický záchvat na internetu - to si snad budu muset někam zkopírovat. To tady ještě nebylo....no, zábavné.

Nicméně nanynka je pro tebe asi skutečně příliš lichotivé.....na to nemáš ani náhodou.

Jinak k tomu, co tady koho baví - tvoje dementní příspěvky plné ještě dementnějších kombinací velkých písmen a záplavy smajlíků tady nebaví už skoro nikoho, Stejně jako směšné předstírání znalostí o autech....

Jak bylo řečeno v jedné české televizní klasice (tuším Kopecký), kdyby blbost nadnášela, tak budeš poletovat jako holubička. Takže auto ani nepotřebuješ, ne? Ale bacha, aby tě nesundal nějakej myslivec.
6. 3. 2012 00:32
Re: Španělské vepřo-knedlo-zelo
No doufejme, kéž byto tak bylo. Na druhou stranu Da Silcva dělal, co mu bylo poručeno, o tom "kopanci" s Toledem a Alteo ale nerozhodoval on. Leon je povedené auto a Ibiza taky, zejména kombík je asi z těch malejch nejhezčí a nejpraktičtější.

Nakonec, doufejme, že mezery na trhu po FIATu a PSA vyplní SEAT a ne nějaká Čína....
Avatar - Hammunasakra
5. 3. 2012 22:57
Re: Interier
To "hloupé urážení" je komentář k mé reakci na BeranKovo "NANYNKO.." atp.?
No... budiž (to ANO.. ;-)