Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Caddy se na nových oficiálních skicách přibližuje realitě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Volkswagen Užitkové vozy se připravuje na představení páté generace modelu Caddy. Prozatím nabízí ochutnávku vzhledu prostřednictvím poměrně realistických skic.

Volkswagen Užitkové vozy zveřejnil první sadu skic nové generace modelu Caddy již koncem roku 2019 a lehký užitkových automobil na nich působil velmi sportovním dojmem. Nová sada skic nabízí výrazně realističtější pohled na očekávanou novinku, jejíž světová premiéra se podle oficiálních materiálů odehraje v únoru 2020.

Design nové generace bude do jisté míry evoluci prozatím ještě stále aktuální čtvrté generace a zároveň bude rozvíjet současný styl vozů značky Volkswagen. Samotná automobilka v komentáři poslední sady skic uvádí, že nový Caddy má působit sportovním a zároveň elegantním dojmem při zachování maximální funkčnosti a praktičnosti.

Přední partie má svým tvarovým řešením opticky rozšiřovat provedení hlavních světlometů s novou grafikou LED a napojením na masku chladiče, zatímco nárazník má působit robustně.

Provedení boků má pak vynikat i přes primární užitkové určení vozu elegantními liniemi. Nejvýraznější změny se oproti dosavadní podobě odehrají na zádi, kde novinka zaujme svisle uspořádanými štíhlými koncovými LED světly a již dříve zmiňovaným umístěním znaku automobilky do spodní části zasklení zadních dveří.

Volkswagen Užitkové vozy vedle komentáře ke skicám uvádí, že nová generace nabídne rozdělení nabídky na užitkové verze Caddy Cargo a provedení Caddy, které má představovat moderní rodinné MPV. Vedle rozdělení na užitkové a osobní provedení zachová novinka i nabídku dvou rozvorů náprav a celkových délek karoserií.

V případě interiéru se dočkáme moderního designu i prvků výbavy. Volkswagen Užitkové vozy uvádí, že nová generace nabídne nejmodernější asistenční systémy a bude stále online. Techniku novinky automobilka prozatím nezmiňuje, ale očekává se, že jejím základem bude platforma MQB. Paleta pohonných jednotek nabídne konvenční spalovací motory a očekáván je i příchod mild-hybridů se 48voltovou palubní sítí a čistě elektrického provedení.

Zdroj: Volkswagen Užitkové vozy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

28. 1. 2020 17:38
Re: To zas bude předražené...
jop, dizajnovo to tiez frantikov neporazi, skica neskica proste to bude zase rovnaka krabica:D