Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Passat dorazí jen jako kombi. Vypadat by mohl takto

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Nový Volkswagen Passat by se světu měl představit v příštím roce. Už teď ale víme, že dorazí jen v praktičtějším provedení Variant.

Výroba automobilu se přesune do Bratislavy, kde se Passat B9 bude vyrábět po boku nové Škody Superb. Vozy přitom budou využívat shodnou techniku. Zákulisní zprávy hovoří například o nasazení nové generace plug-in hybridního pohonu, a to s motorem 1.5 TSI a výrazně většími bateriemi než dnes. Ty mají poskytnout dojezd až 100 km v čistě elektrickém režimu, navíc údajně nabídnou rychlejší dobíjení.

Počítá se ovšem také s klasickými spalovacími motory, doplněnými o mild-hybridní technologii. V nabídce se mají objevit jak jednotky zážehové, tak vznětové. K zákazníkům se nový Passat Variant dostane v roce 2024.

Kombi dostalo přednost z toho důvodu, že je v Evropě prodejně výrazně úspěšnější než sedan. Duchovním nástupcem sedanu se navíc stane nový elektromobil. V případě Passatu se údajně počítá také s "terénním" provedením Alltrack s vyšší světlou výškou a oplastovanou karoserií.

Jak by B9 Variant mohla vypadat, naznačují nové obrázky grafika ruského webu Kolesa.ru. Designér evidentně vyšel ze současné generace, pohrál si však s mnoha detaily. Změnila se zejména příď, která díky světlometům připomíná Volkswagen ID.4. Úzká světla, spojená LED lištou, doplňuje nový nárazník s výraznými otvory. Podobný najdeme na čínském Volkswagenu Lamando.

Zádi pak dominují opět propojená světla, jejichž vzhled znovu připomíná elektromobil ID.4, pod nimi se nachází zajímavě tvarovaný nárazník. Drobné změny se však odehrály také na bocích karoserie.

Líbil by se vám nový Passat Variant v této podobě?

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Doporučujeme

8. 3. 2022 07:53
kolesa.ru
Tak v této době propagovat ruský web.......
Avatar - Roland Von Wagen
7. 3. 2022 20:34
Re: Nový Volkswagen Passat dorazí jen jako kombi. Vypadat by
No, pořád lepší než osmičkový golf.
Avatar - Seeloewe
7. 3. 2022 18:57
Re: Nový Volkswagen Passat dorazí jen jako kombi. Vypadat by
Tak hlavně rusákům z kolesa.ru může být úplně jedno, jak bude vypadat nový Passat. Aktuálně to moc nevypadá, že by tam automobilky ze Západu v dohledné době nějaká auta prodávaly.
Avatar - radolaco
7. 3. 2022 18:10
Re: navigace
Na prvych dvoch fotkach mas len vymysly grafika. Na dalsich fotkach je interier a exterier sucasneho passata.
Avatar - petr petrumr
7. 3. 2022 17:52
Re: Nový Volkswagen Passat dorazí jen jako kombi. Vypadat by
Asi nebude, rusáci by měli zalésti do kanálů a je to od nich poslední křeče před modrou obrazovkou smrti.