Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

U Mladé Boleslavi jsme načapali maskovaný prototyp. Ale škodovka to asi nebude

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Pokud se pohybujete na dálnici v okolí Mladé Boleslavi, existuje poměrně velká šance, že v provozu potkáte auto, jehož tvary se snaží zamaskovat kamufláž.

Většinou jde samozřejmě o nějaký nový model automobilky Škoda, který ovšem představení veřejnosti teprve čeká a je ve fázi finálních testů. Maskované škodovky se pravidelně objevují také na hradecké dálnici.

Našemu fotografovi se však náhodou povedlo načapat kamuflovaný prototyp na v úvodu zmíněné dálnici mladoboleslavské. A dokonce stihl pořídit také dvě krátká videa.

Tvar karoserie jasně napovídá, že jde o nějaký sedan (případně liftback), velice nápadná je ovšem nezvykle velká světlá výška. Pohled na zadní světla, byť z velké části zakrytá, pak naznačuje, že s velkou pravděpodobností nejde o škodovku.

Ještě větší nápovědu poskytují přední partie, zejména řešení masky chladiče a předního nárazníku. Podle nás jde o chystaného sourozence Škody Slavia s logem Volkswagenu, který bude stejně jako Slavia určen zejména pro indický trh.

Sedan, který v nabídce tamního Volkswagenu nahradí model Vento, by měl dostat jméno Virtus. Naši domněnku potvrzují také nedávné špionážní fotky, které zveřejnil web team-bhp.com. Snímky zachycují maskované prototypy sedanu Virtus během testování v indickém městě Džajpur. A pokud si porovnáme některé viditelné detaily, zdá se, že se v okolí Mladé Boleslavi pohybuje stejné auto.

Není to ale žádné překvapení, že Škoda v rámci projektu India 2.0 dostala na starost také vývoj sedanu Volkswagenu, který využije stejnou techniku jako Slavia, je známá věc.

Nový Virtus by se měl světu v celé kráse ukázat v květnu příštího roku.

Video se připravuje ...

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

16. 12. 2021 22:57
To muselo dát příšernou práci
načapat maskovaný prototyp, a přitom taková blbost!
16. 12. 2021 13:32
No, takze je skodovka
Znacena jako VW, v tomto pripade.
Avatar - Mikesus
15. 12. 2021 18:41
Re: Škoda VirusQ
Nebo VítrusQ
15. 12. 2021 18:30
Re: Škoda VirusQ
Qvirtus :-[]
Avatar - WinDiesel
15. 12. 2021 18:11
Škoda VirusQ
Výborně soudruzi !!! :-)