Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový VW Amarok zřejmě dorazí také v čistě elektrické verzi

Ondřej Mára
Diskuze (12)

Zatímco nový Ford Ranger vsadí na plug-in hybrid, nový Amarok zřejmě dostane čistě elektrickou verzi.

Jak všichni dobře víme, nová generace pick-up Volkswagen Amarok je vyvíjena společně s novou generací již představeného Fordu Ranger. Oba vozy by měly využívat stejnou základní techniku, přesto se budou v některých ohledech lišit. A jednou z odlišností by měl být přístup k elektrifikaci.

Zatímco Ford Ranger by měl v příštím roce dostat plug-in hybridní pohon, Volkswagen Užitkové vozy zvažuje spíše čistě elektrickou verzi kompaktního pick-upu, jak uvedl Larse Krause, člen představenstva odpovědný za marketing, v rozhovoru pro britský Autocar.

Video se připravuje ...

Zatím není nic rozhodnuto, navíc se mluví o možnosti elektrifikace až v průběhu životního cyklu modelu – bavíme se tedy o uvedení elektrické verze například až v rámci faceliftu, přesto by měli technici automobilky zvažovat technické možnosti a pracovat na studii čistě elektrického Amaroku.

Důvodem, proč VW nechce kopírovat cestu Fordu s plug-in hybridy, mají být obavy z čistě elektrického dojezdu. „Zatím nejsme spokojeni s čistě elektrickým dojezdem. Nikdy neříkám nikdy, ale zatím se víc kloníme k čistě elektrické verzi,“ citují britští kolegové Krause.

Samozřejmě se nabízí ještě otázka technické proveditelnosti, představitelé automobilky jsou si však téměř jistí, že technický základ nového Amaroku (Rangeru) půjde využít i pro zástavbu elektrického pohonného ústrojí a baterií. „Myslíme, že to je možné. Samozřejmě, některé části budeme muset modifikovat, ale ano, skutečně zvažujeme elektrickou verzi“, dodal Kraus.

Elektrický VW Amarok by se tak mohl stát dalším čistě elektrickým modelem v nabídce divize Volkswagen Užitkové vozy, která by měla brzy nabídnout užitkovou verzi stylové elektrické dodávky ID. Buzz Cargo, postavené na čistě elektrické platformě MEB.

Ondřej Mára
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - petr petrumr
27. 4. 2022 17:18
Re: ideal pro remeslniky, zemedelce, lesniky, radioamatery..
a ještě si vezme sebou ostřičku řetězů, samo, že elektrickou.
27. 4. 2022 09:27
Re: ideal pro remeslniky, zemedelce, lesniky, radioamatery..
hodne tehle aut toho zas tolik nenajezdi.
a startovani studenyho motoru chrochtu zas tam moc neprospiva ...
27. 4. 2022 09:23
Re: ideal pro remeslniky, zemedelce, lesniky, radioamatery..
kazdej kdo ma aspon kousek lesa vi, ze cas od casu tam neco spadne, uschne, napadne kurovec (nemyslim nedavnou kalamitu) a to drevo je potreba dostat pryc. a nejlepsi je ho zpracovat na miste vcetne porezani nebo nastipani, protoze zadnej soused nebude nadsenej, kdyz doma na zahrade budes tejden hucet s motorovkou nebo cirgularkou a hlavne ty polinka ses schopnej odvizt sam a nemusis nekoho najimat aby ti odvez cely klady.
ja sem v tyhle pozici, velkou i malou tezbu si ted zadavam, ale do budoucna se tomu chci venovat vic a malou tezbu a zpracovani treba na to topeni do kachlovyho sporaku a krbovek na chalupe si chci delat sam. a mnohem jednodussi pro me bude moznost vyuzit elektriku primo na miste v lese.
vono i s elektrickou retezovou pilou se dela mnohem lip nez s klasickou motorovkou, jestlize teda nerezes stromy s prumerem vetsim nez pul metru.
navic i pri ty maly tezbe par stromu vezme tezebni firma vetsinou jeste neco okolo aby se naplnil aspon ten jeden nakladak - tedy se uplne zbytecne kaci jeste zdrave stromy, ktere by pred sebou mely jeste 20-30 roku rustu..
Avatar - Roland Von Wagen
26. 4. 2022 23:44
Re: ideal pro remeslniky, zemedelce, lesniky, radioamatery..
Proč by měli být protielektričtí. Vždyť pro ty, co jsi vyjmenoval, je elektrický amarok úplně k ničemu. Jestli ale třeba lesníkem myslíš toho, co se k lesu doveze elektrickým pickupem, aby si zaběhal a cestou zpět vzal jednu větev do krbu, tak to jo. Přesně pro takové lesníky to bude :yes:
26. 4. 2022 21:37
Re: ideal pro remeslniky, zemedelce, lesniky, radioamatery..
kluci, vy ste taaak protielektricky jako ja sem protiruskej
vsadim boty, ze me to narozdil od vas neprejde