Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nultý den v Ženevě: Automobilky nás napínají, ale bude to velké!

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Pondělním odpolednem pro nás odstartovala show na ženevském výstavišti. Osmaosmdesátý ročník nejpopulárnějšího evropského autosalonu je tady a opět se máme na co těšit.

Na výstaviště v Ženevě, které je vzdáleno jen kousíček od zdejšího letiště, jsme dorazili krátce po druhé hodině odpolední, kdy se jeho brány otevírají v rámci nultého dne, kdy je možné si výstaviště prohlédnout ještě před oficiálním zahájením výstavy. Letos se akce účastní 180 vystavovatelů, kteří sem přivezou stovky nejrůznějších modelů a konceptů.

Video se připravuje ...

Je to sice teprve začátek, ale společně s kolegy nás překvapilo, že práce na výstavní ploše jsou stále ještě v plném proudu. Den před oficiálním zahájením autosalonu se tvrdě pracovalo i v minulých letech, na mnoha stáncích ale bývalo už hotovo. To letos musíte dávat velký pozor, abyste nezakopli o srolované koberce, zatímco mezi vámi pobíhají organizátoři s květinami, které je ještě třeba rozmístit.

Taktéž automobilky nikam nespěchají, plně připravené značky byste napočítali na prstech jedné ruky. Je pochopitelné, že hodně z nich si své největší klenoty šetří na zítřek, případně předpremiéru, která proběhne dnes večer. Některé společnosti pak svůj stánek nechaly zakrytý, aby novinky ukázaly s předstihem hrstce zvaných. Právě takových ploch je letos mnohem více než v předchozích ročnících.

Jednou takovou akcí bylo i představení nových Škodovek. Mladoboleslavská automobilka totiž neodhalí letošní nadílku až večer na akci koncernu Volkswagen, ale právě v průběhu odpoledne.

Výstaviště ale naštěstí úplně mrtvé nebylo. Třeba Porsche ukázalo kompletní sestavu, včetně 911 GT3 RS, hlavní hvězdy stuttgartské automobilky. Živo bylo také na stánku Peugeotu, kde kromě obrovského lva nechybí ani několik exemplářů nové 508, které jsme prozkoumali už dnes a první dojmy přineseme co nevidět.

Na své si samozřejmě přijdou i fanoušci konceptů všeho druhu. Nechybí hybridní vůz Polestar 1, futuristické městské vozy Hondy či elektrická Formule E nové generace. Když k tomu připočteme i stánky společností věnujících se tuningovým úpravám, elektromobilitě či pneumatikám, je jasně, že se v příštích dnech máme na co těšit!

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - WinDiesel
5. 3. 2018 19:54
Já jsem spokojen s diesel hybridy Mercerdesu ...
A rovnou plug-in a rovnou ve 3 modelech, C-třídě, E-třídě a S-kládě :-)
Už to vidím jak tady několika existencím prasknou žilky.
BRAVO MERCEDES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dostali se pod 50g CO2, budou dotace stejně jako u EV. :-)
Renesance dieselů v Norsku? Po městě na elektro, za městem 1000 km dojez, beze strachu že nepotkám nabíječku.
Avatar - nalimer
5. 3. 2018 16:45
kia ceed sw
celkom ma zaujíma...