Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O výrobě Chrysleru Imperial se rozhodne v nejbližší době

Ladislav Čermák
Diskuze (25)
Podle magazínu Automotive News se v nejbližších týdnech dočkáme rozhodujícího ano nebo ne

Fascinující koncept superluxusní pětiapůlmetrové limuzíny Imperial ohromil již návštěvníky letošního detroitského autosalonu. Majestátní limuzína, postavená na platformě LX, společné s modelem 300C, se nápadně vzhlédla v křivkách Rolls-Royce Phantom. O pohon se stará osmiválec Hemi, spojený s pětistupňovou samočinnou převodovkou Mercedes. Každý v koutku duše čekal na brzké oznámení příprav sériové výroby, o ní se ovšem dosud nerozhodlo. Poslední slovo padne nejpozději koncem prvního čtvrtletí 2007, spíše již do konce roku. Vzhledem k tisíckrát oceněné odvaze, se kterou vedení koncernu dříve pustilo do výroby úchvatné modely jako Viper, Prowler či Crossfire, existuje reálná šance, že se dočkáme dalšího skutečného křižníku silnic, kterému nebude chybět nic z té pravé ameriky. Tradiční jméno Imperial si to prostě žádá. Pokud padne zelená, výroba začně nejspíš v první polovině roku 2009, jako model '10. A vzhledem k aktivitě českého importéra se možná dočkáme i u nás...

Zdroj: Automotive News

Ladislav Čermák
Diskuze (25)
Avatar - prekladys
7. 11. 2006 22:28
druhý pohled
vždyť je to retro! v porovnání s originálem však vypadá jako ropný barel vedle klasické láhve na coca-colu: Virgil Exner, Ghia... tvary originálu pak italské studio prodalo německému Karmannu na kupátko VW Karmann-Ghia... [odkaz] abych ale jenom nehaněl, GM a ford umí střídmější retra
Avatar - prekladys
7. 11. 2006 21:53
nádhera
italové, francouzi, třeste se! přichází pan Velký, který vám ukáže, jak se dělá design. ačkoliv nutno říci, že i Imperial míval uměřené elegantní tvary.
7. 11. 2006 16:15
Re: příšera z jezera?? obrněnec anebo keporkak na suchu??
ale ta kopie byla tak ošklivá až se mi líbila :-)
Avatar - hattori_hanzo
7. 11. 2006 14:47
Re: příšera z jezera?? obrněnec anebo keporkak na suchu??
Ty si děláš srandu,ale v Číně už svojí kopii Rollse mají! 8-s Už si nepamatuju jak se to jmenovalo(překlad značky auta byl docela šílenej,spíš takový proletářský heslo),ale byla to kopie docela evidentní... ;-\ :no:
Avatar - Pierro
7. 11. 2006 10:37
Re: příšera z jezera?? obrněnec anebo keporkak na suchu??
Anebo by mohli prodat licenci na výrobu tohodle krasavce do číny. Takove Nanjing, Bing-ding anebo great wall by jej mohly vyrábět. Třeba by se v zemi velkého Maa docela prodával. Pjekný panééé, rojs-rojs panéé, velká auto panéé, čitištapadesát tisíc panééé.... ;-)