Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odbyt automobilky Škoda Auto se v červenci meziročně propadl téměř o třetinu

Diskuze (20)

Odbyt automobilky Škoda Auto se v červenci meziročně snížil o 30,9 procenta na 75.000 vozů. Tempo poklesu tak zrychlilo z červnových pěti procent.

Vyplývá to z údajů, které zveřejnil mateřský koncern Volkswagen. Za prvních sedm měsíců roku nicméně odbyt Škody Auto vykázal nárůst 10,3 procenta na 590.300 vozů.

Odbyt celé skupiny Volkswagen se v červenci meziročně snížil o 18,7 procenta na 720.200 vozů, zatímco od ledna do července vzrostl o 19,2 procenta na téměř 5,7 milionu vozů. Skupina Volkswagen zahrnuje vedle Škody řadu dalších značek. Kromě vlajkové značky VW jsou to například Audi, Porsche, Seat, Bentley či Lamborghini.

Automobilový průmysl po celém světě loni citelně zasáhla pandemie covidu-19, která měla negativní dopady na výrobní aktivity i na poptávku. Letos se výrobci aut potýkají s nedostatkem součástek, zejména čipů. Ten narušil i výrobní aktivity Škody Auto.

Mladoboleslavská automobilka provozuje v České republice tři výrobní závody, vyrábí ale i v Číně, v Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Působí na více než 100 trzích.

Diskuze (20)

Doporučujeme

17. 8. 2021 07:53
Re: Myslím,
I kolega našel před pár měsíci předváděčku scalu 1.6td dsg style+pakety vč tažného za super cenu ale kvůli dsg a hlavně malému kufru jí nevzal.
16. 8. 2021 11:36
Re: Myslím,
tak malo nefiremnych kupujucich hovori aj dost v neprospech ceny.

Ked tu je rec o octavii, nie je velmi dovod, preco by ju firmy mali kupovat a radsej nepresedlat na lacnejsiu scalu, ked uz chcu zostat u skody. Dokonca uz aj fabia je priestorovo velmi zaujimava a tam ten trojvalec vadit az tak nebude. Octavia sa stala drahym autom, ktoreho predaje by v strednej a vychodnej Europe mali logicky klesat.
16. 8. 2021 07:45
Re: Myslím,
Cena má určitě má vliv. Určitě je to hodně o ekonomice, protože se skoro 86 % všech škodovek prodalo do firem za prvních sedm měsíců letošního roku.
15. 8. 2021 21:01
Re: Re: Co se diví
Máš špatně i/y aby to dávalo smysl lojzku 😂 Ve ŠkodaQ sem vážně nejezdil, nejezdím a jezdit nebudu. Mám krásného Forda Edge 🤗
15. 8. 2021 20:51
Re: Motivace zákazníků
Tak tak, ze čtyřválcových motorů se v Evropě stala luxusní záležitost. Neuvěřitelné, kam jsme to pod diktátem bruselských ekoteroristů dopracovali.... :-O :-( :no: :no: :no: